Concerta eller inte Concerta?

För mig är det så att om jag inte fått concerta mot min adhd så hade jag nog inte klarat av att leva så mycket längre! Jag tyckte att allt var bara sååå trist, det fanns liksom ingen glädje kvar! Inget fick mig gladare. Det som var än värre var att ALLT som var tungt eller negativt blev så fruktansvärt tungt och negativt, vi som har denna adhd vet hur svårt det är att släppa saker, hur man kan tugga sönder allt om och om igen.
Det som händer med mig av concerta är att jag blir mycket mycket lugnare, jag kan sitta ner o prata och skratta med mina nära och kära, jag har fått en glädje och ett hopp om framtiden som jag aldrig haft. Visst har jag haft och har biverkningar men jag står hellre ut med dom än det måendet jag hade innan medicinen.

// J  :-)

Kommentarer
Postat av: Mikael

Man kan fungera som "påtänd" lol, utan Concerta. När vi inte är pajjade av en massa negativ stress och intryck och kaos. Vårat mest naturliga sätt är väldans flitiga, glada, hoppiga osv. Allt som är mindre monotont än städa och liknande osv, eller bara lek och skoj går ju bra. Som att sitta med jobbgrunker, ekonomi, plugga osv. Så måste vi vara helt själv typ för koncentrationens skull. Under året el 2 som man käkar concerta. Organisera om din praktiska planering. Förklara att när du är riktigt koncentrerad och lyssnar på t.ex frugan så rör du på dig mycket, på så koncentrerar vi oss. Om vi ska stå blickstilla och göra som resten så kommer våra myror och tar över så då hör man ingenting förutom myrorna. Det här att folk inte hänger med när man snackar om 3 saker samtidigt är int så mycket å göre åt, dom hänger inte med stackarna oavsett.



Eftersom jag är väl medveten att jag har tendens att prata om 3 saker, samt göra inlägg för att visa att jag lyssnar eller modda det som säger om dom har fel. Så har jag anpassat mitt snack med folk nu, med andra hypade så pratar vi om 100saker samtidigt fniss, och med dom som inte har Adhd. Klart och tydligt om 1 sak med teckentolk så aaaaattttt dooom häänger med, hänger ru me :) Mitt tips till alla med Adhd är att ta reda exakt vad det är (mitt hak e bra start hehe) men men, läs om neuro forskning, alla dessa idiot diagnoser hit och dit. När man helt och fullt vet exakt hur man fungerar i 95% av olika situationer. Så fixar man lite kaos och röra. E skoj att ha sig själv som forsknings projekt som jag haft i typ 2 år med mi sälv nu.



Du behöver inte nojja över Concerta, den är 100gånger bättre än alkohol. Ca under 7 års tid, så har jag i 3-4 års käkat Concerta non stopp. Laglig concerta i 1 år, olaglig resterande tiden i måttliga mängder, som samarin, å skål. Och nej, jag har inte missbrukat amfetamin i någon utsträckning, vilket egentligen inte är möjligt då det ej är fysisk beroende. Min gräns har gått, jag kan inte käka det även om jag vill. Jag blir knepig bara, vilket alla slutligen blir mellan 3-6 års användande.



Biverkningar då är, Okreativ, städrobot, pysslar med helt enformiga saker på fritid, har slutat göra det som brukar intressera en, exploderar i ilska för vissa saker, blir likgiltig inför omgivningen. Kan ju lätt säga att det här beteendet inte är så skoj för en person med Adhd, som är kreativ, pysslig, påhittig, snäll, omtänksam, sympatisk och är engagerad i omgivningen som man oftas gillar.



Så när den dan kommer och du är monoton, fantasilös, grining och nyckfull i humör så har gränsen passerat. Tror det är ca 5 månader jag la ner helt med concerta och det är nu över sommaren som jag verkligen insett att jag borde låtit bli det sista året överhuvudtaget.



Det här med hjärnan igång. Man får lära sig att stänga av. Som en Terminator som power down, jag skojjar inte. Det går faktiskt om man tränar lille huvet.



Med stress, när du verkligen hinner med det som är mest viktigt för dig så försvinner den. Är åxå för snäll, men bara emot dom som förtjänar det idag, dom är jag jätte jätte extra snäll imot. Elaka svin som får andra och må dåligt och liknande personer behandlar jag som den lort dom är.



Det som har varit jobbigast för mig är att nackdelarna med Adhd har gått ut över dom jag verkligen bryr mig om som familj, kids och vänner. Jag har idag sagt att jo ni. Precis så här fungerar jag, jag är inte jobbig mot er med flit, när jag e hypad, avbryter, pratar om 10 saker samtidigt, sitter inte still mer än 15 mins osv, och för att det ska funka så ni inte får spel på mig, så att jag blir lite sessen och känner mig dum och besvärlig, så kan väl ni anpassa er lite till mig också. Vilket har funkat himla bra. Nu så har dom viktiga personer i mitt liv överseende med mig, när jag e som Tiger i N-Puh, och e skuttig, lekfull, pratig, avbrytig och omständig på vårat charmiga Adhd sätt. Det=mår himla bättre.



Vi är som en specialiserad racer-bil som e fin tunade specifikt för ett väldans snabbt Teori race, där ÄGER vi fniss, blir det prat i samma rum så blir vi lika klyftiga som Nalle Puh och kan bara leka. När man verkligen vet det här så är det betydligare lättare att planera allt.



Sen med hemmiljö, kasta allt prynads plotter, tomma ytor e fint alá Japansk modell, är kanske inte så himla skoj, men det är den inrednings planeringen som fungerar för oss.



En massa modding av hem miljö och praktisk planering, snacka med alla, lära sig vad adhd äro, och se fördelarna med Adhd, här kastar du Concertan självmant.



F'låt med låånga kommentaren lol, e lite skrivig jämt :)

2008-08-05 @ 18:19:40
URL: http://mikael660.bloggspace.se/home/
Postat av: majsan

men suck mikael, är du här också. Svårt att läsa din text då du "pladdrar" obehindrat. Kanske är dags för en period med concerta igen? Så du hittar fokus.



Jag vet att du är motståndare till medicinen. Men det betyder inte att alla andra måste släppa tanken på mediciner också.

Det är ju inte alls säkert att alla som äter concerta flippar ur efter 5 år som du gjorde? Eller hur? Det kan ju finnas en mängd orsaker till att en människa "flippar ur".



Concertan har räddat mitt liv, för jag slipper somna stående kl 2 på eftermiddan. Jag orkar mig igenom hela dagen.

Om nu concertan hjälper juman, så är väl det bra?

Varför försöka övertyga människor om motsatsen till det som fungerar för dom?



Bra i alla fall är, att du försvinner när du får motfrågor, du uppenbarligen inte kan svara på. Det tyder ju tänker jag på att du behöver öka på din kunskap än mer, och inte bara köra på i 280 i ditt eget race.

Alla är inte som du, låt människor själva få känna om dom mår bra av medicinering eller inte.



Juman har fått en glädje och hopp om framtiden som aldrig funnits där tidigare. Plötsligt så finns skrattet i juman´s liv. Är det inte bra mikael??



2008-09-05 @ 20:46:17
URL: http://majsan67.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0