Ålder...

Visst är d en märklig företeelse att behöva åldras!!?? Vi säger i kör allihop att "jag känner mig inte gammal".. Vi upptäcker inte att vi blir äldre utan vi har ett skydd inom oss som säger att "alla andra åldras men inte jag, för jag gör d på ett annat sätt". Det liksom smyger sig på oss.. En liten bit i taget så att vi inte märker det!!
Ta bara det här med hur man känner sig när man kliver upp på morgonen. När man var i 20 årsåldern så kändes det som om ansiktet var mosat och svullet efter en helkväll eller rättare sagt en tre dagars fylla med kompisarna, det kändes som om jag aldrig skulle bli normal igen! Men när man stod vid spegeln så såg man INGEN skillnad!! Jo kanske om man hade en smutsfläck på kinden eller så! Och nu ca 20 år senare så räcker det med att man tittar på tv till klockan 01.00 och äter lite extra salt (chips eller så) dricker lite vin och vaknar vid ca 07.00 för det går ju inte att sova längre när man druckit!  Hur ser man ut när man tittar sig i spegeln då????? Herregud!!! Nu känner man sig inte bara mosig utan man är oxå fullkomligt mosad!! Jag får vänta 1 timme innan jag rakar mig för annars så är jag bara fläckvist rakad när ansiktet åter intagit sin rätta form!!
Visst är det orättvist!!! Nu när man ska åka någonstans, exempelvis bara ner på stan så ska man alltid göra något precis inann man ger sig iväg. Kan ni gissa vad?? Jo just precis!! Gå på toa :-)  Hur kan det vara så?? Vad blir man rädd för? Att man ska pinka ner sig annars eller vad?
Jag tror inte att man var pinknödig när man var yngre eller pinkade man överhuvudtaget?? Drack man inte bara då? Och hade kul? Ja jag vet inte......... Hehehe..
Nu ska jag göra mig iordning för fest, vi ska ju på 60 årsfest ikväll så jag måste skynda för jag har en massa att tänka på!! :-)
Måste hinna på toa innan vi åker, måste ha en banan så jag inte blir hungrig i bilen, måste grubbla på om vi ska sova där eller om vi ska åka hem ikväll, just d ikväll för det får ju inte bli försent!!
Jaja... ni ser fullt upp här :-P

Trevlig helg :-)

Träningen!

Är åter över, jag har precis kommit hem från att ha hållt i träning i 1 1/2 timme, kul men ju mer man börjar instruera desto mindre träning får man ju själv :-/
Jag är galen i kampsporter, har alltid varit och kommer alltid att vara! Jag tycker att det är den ultimata träningen, hård träning och individuellt, behöver inte tänka på att du har lagkamrater. Passar mig som handsken :-)
För övrigt så mår jag bara bra, vi ska på fest på lördag med inriktning medeltid :-) Min svåger och svägerska har tillsammans fyllt 60 år alltså 30 år båda två nästan samtidigt! Dom ringde hit och frågade om jag visste någon som kunde grilla helt djur, alltså lamm eller spädgris eller nåt sådant. (jag är kock :-) )  Vad tror ni jag säger då?????
JAG KAN HJÄLPA ER!!!! Tänk att man alltid ska vara sååååååååååååå hjälpsam!!?? Synd att bara åka dit och slappa och ha trevligt!! Nåja det blir hur kul som helst ändå men jag blir så less på min hjälpsamhet ibland *suck*
Nä nu måste jag ta en macka eller två,,, måste bara berätta att jag varit till tandläkaren idag, jag är en sån som blir 5 år när jag sitter i väntrummet!! Verkligen 5 år på riktigt!! Jag är verkligen fruktansvärt rädd för tandläkaren :-(
Nåja jag gick in till slut och kom ut därifrån med domen 4 hål och en räkning för undersökningen på 775 kronor :-O
Hur kan dom ge mig en så dyr räkning??? Dom borde väl fatta att inte 5 åringar har såna pengar!!

Näe mackan ropar och filen och frugan.... gäller att välja i rätt ordning nu :-P annars kan d bli tufft!!!

Hej hopp.......... Förresten så gör d inget om någon bara någon ville kommentera d jag skriver ibland :-) blir lite roligare då...

Skoladhd!! :-)

Jag har börjat på högskolan nu och det är fantastiskt kul :-). Jag har suttit på föreläsningar i 2 dagar nu och det är en utmaning kan jag säga...hehehe..
Medicinen jag tar håller mig lugn så att jag kan koncentrera mig och lyssna, lite huvudvärk dock och känner mig spänd emellanåt!! Men när jag intagit lunch runt ca 13 tiden så flyger FAN i mig. Jag tar medicin även efter lunch men innan den verkar!! HUA!! hehehe...
Tänk er att ni står i hallen hemma påklädda jättestressade till bussen, du ser bussen komma och vet att NU NÄR D BRÅTTOM!! Ungefär så känns det! Går liksom inte att föklara. Man kan inte klandra barn för att dom är jobbiga när dom känner så......Samtidigt så besitter jag en oerhörd styrka tack vare mitt funktionshinder så jag ska inte klaga! Hemma nu och intagit lite middag, ska iväg på träning nu! Ikväll så är jag instruktör på ett pass på ett gym så jag får inte svettas :-(
Jag tränar imorgon istället...

Varför vila när man kan stressa??!! :-)

Solen skiner!

Det är fredag igen :-)
Veckorna rusar fram i en hiskelig fart, jag har sett att tv börjar göra reklam för olika serier som ska visas nu i höst och jag måste säga att jag tycker om det :-)
Jag gillar när det blir mörkare och lite kyligt ute! Men bara lite kyligt!!
Jag har tittat en del på OS på tv... Men segling?? Kom igen!! Är det en idrott?? Hur kan man tycka att det är en idrott?? Mer ett fritidsnöje kanske men definitivt ingen idrott. Det finns ju en hel del "idrotter" som får mig att fundera över vad fasen dom gör på ett OS? Gång exempelvis!! Herregud.......... Men att bara lära sig gå på det där viset borde vara värt en medalj!! :-)
Nä nu ska jag iväg o handla för vi ska ha lite kalas här ikväll... Trevlig helg och låt vindunken och cigaretterna vara ;-)

Nja åtminstone cigaretterna :-)

Skolan!

Jag såg nu på morgonen när barnen var på väg till skolan med ryggsäck med bilder på Bamse eller Bratz eller någon annan sagofigur. Jag tittar på dom och tänker för mig själv hur det var, försöker minnas hur det kändes.. En del av barnen såg glada ut, en del såg spända ut. Tänk vad viktigt det är att man får vara sig själv i skolan, att man inte blir retad för att man ser annorlunda ut eller för att man heter något konstigt. Tänk hur skolan formar barn till människor, den absolut tuffaste vägen. Har man en fläck på tröjan så kan du ge dig på att någon upptäcker det.. Jag pratade med min lärare igår som jag hade från 4 till 6 klass och en del oxå när jag gick i nionde klass. En ganska häftig upplevelse att höra hans röst idag för jag mindes honom som han var då men han lät betydligt äldre!! (Undrar vad han tänkte om min röst??!! :-)))).
För min del så var inte skolan någon höjdare, jag kan utan problem säga att det var bland det värsta jag varit med om. Jag är en sådan person som ALDRIG skulle gå på 20 års jubileum eller något annat. Jag har tillbringat många år med mina klasskamrater och det räcker hur bra som helst, inte en jävla kväll till!!!!
Visst finns det vissa som jag minns med värme men dom är få! Jag råkade ganska illa ut i skolan, jag fick aldrig vara ifred för vissa. jag var väl inte heller Guds bästa barn men men... När jag blev lite äldre och starkare så gav jag igen på de flesta och jag minns hur skönt det var att se deras rädsla, det räckte att få se dem bli rädda för att jag skulle må bra. Hemskt att det ska vara så.. Det finns vissa som jag än idag lätt skulle köra över vid en mörk gatukorsning och sen åka hem och ta ett glas skumpa och fira!! Tänk vad skolan gör med oss barn, tänk hur fel det kan bli om vi har fel namn eller fel skor eller utseende.... Nästa gång jag börjar i skolan så ska jag byta namn, skor och kläder och hoppas på att jag får vara ifred.................

Kanske jag med vill gå på jubileum då?????!!!!!!

Musik!!

Vad är det som händer med människor när man hör musik? Vad händer i kroppen? Jag kan bara tala för mig själv men när jag exempelvis lyssnar på opera!!?? Ja opera!! hehe.. Så kommer tårarna rullande I MÄNGDER!! Fattar inte varför men man måste ha en kanal som går rakt in i känslocentret och sen börjar d rinna.... Jag bokstavligen älskar Pavarottis Caruso, jag brukar gå in på youtube ibland och lyssna/titta på den. Det är en så konstig känsla, när han kliver in på scenen 200 kg tung med färgat tunt hår och färgade ögonbryn och en vit näsduk i handen ivrigt vinkandes till publiken. Mina tankar dras automatiskt till Tintin och den skönsjungande Castafiore :-) !! Varför ser operastjärnor ut så? Men när musiken sen börjar..... Ja då sitter man här o hulkar... Fan för dig Castafiore!!! Jag kommer aldrig att kunna gå på musikal eller opera d är bara så!!!! 
För övrigt så har jag väldigt mycket tankar som vanligt i mitt lilla huvud... Men många positiva oxå :-)
Jag har fått smaka på känslor som jag inte trodde fanns, jag har fått en lugn i min hjärna som jag inte trodde fanns... Bara resten kvar och den kommer... Det ska jag se till!!

Gå nu in på youtube och titta på Castafiore och gråt :-)

Hur som helst!!

Så är d väl ändå härligt att leva, snart börjar min skola :-) idag började min son på sin skola, han ska gå gymnasiet med sång inriktning! Riktigt duktig är han och jag är väldigt stolt!! Han gör d jag ville göra i hans ålder men var alldeles för tuff för d.. :-(
Jag är för övrigt stolt över alla mina barn.. :-)
Jag skulle vilja skriva något klokt eller något som får er (alla) läsare att tänka till men d kan jag inte idag, har liksom inte inspiration för d, så jag avslutar med en liten historia :-) :-)
Vet ni vad finsk gruppsex är???
Jo man samlas så många som möjligt hemma hos någon, där klär alla av sig nakna och börjar supa! Den som först somnar får gruppen ha sex med :-) :-)

Nu ska jag åka o träna, d är mulet o regnigt ute, jag har ont i huvudet men jag lever och ser att träden är gröna, jag har en vacker fru och jag har mat för dagen!!

Varför gnälla ;-)

Tristess....

Varför är det så tråkigt att gå hemma länge? Varför bildas en sådan tristess av för lång ledighet så att man näst intill blir agressiv? Det borde ju vara så att ledighet är vad alla vill ha!! Men icke då! Tack o lov så börjar min skola nästa vecka, annars så hade jag nog byggt ett hus på altanen eller börjar promenera med grannarnas hundar, eller börjat brodera!! NÄ!! Inte brodera........ hehehe... men nästan iallafall :-)
Jag satt och diskuterade mamma, pappa, barn med min fru imorse......... Kärt ämne för mig d där :-)  Enligt min mening så finns det ingen som helst jämlikhet mellan mammor och pappor!! Det finns bara mammor enligt myndigheterna, pappor är något som finns i utkanten och ska vara med o betala vid separationer, träffa sina barn när mamma vill o bara vara glad över att barnen ringer! Sen säger man gärna att barn far illa pga av frånvarande pappor, men,,,,,, varför är dom frånvarande?? För att dom inte vill träffa sina barn eller för att dom inte får?? Det här är frågor som är så viktiga att ta tag i. Idag dömer rätten ut vårdnaden till mamman i nio av tio rättegångar! Låter d logiskt??
Näe... Barnen behöver sina pappor och låt dom som vill vara pappor få vara det!!!!

Allt för nu....... En bra förening är Pappa/Barn
Gå till deras hemsida och läs..Sätt er in i vad pas står för här är adressen...http://www.pappa-barn.se/pas
Tänk er att barn som älskar sina pappor tvingas att döda längtan och kärleken till pappa för att själva stå ut.. är det bra eller dåligt??

Hej hopp.....

Varför?

Känns hårt varje gång du åker... Jag skulle nog vilja att du stannade lite längre och umgicks mer.. :-(
Älskar dig såååå mycket och önskar att saker vore annorlunda :-(
Ville bara säga det......

Usch!!

Regnet bara öser ner, sitter o tittar ut genom fönstret o huttrar. Längtar efter att skolan ska starta för jag har gått hemma sen vi var på semester utomlands. Jag fick campylobacter av maten där så jag har bara fått ta d lugnt i några veckor. Så trist att gå hemma själv o alla jobbar  :-( synd om mig va :-) :-)
Sitter o funderar på rökning och rökare, hur är dessa människor funtade?? Tänk när man går förbi en fin restaurang o man ser att människor sitter vid borden med ett glas vin och en riktigt fin middag på bordet!! mmmmm :-). Men vad ser man utanför restaurangen?? Jo en massa människor som står och röker!! Varför röker man? Ja d finns en massa anledningar, men duger någon av dom? När man påpekar för en rökare att d är farligt så får man oftast en syrlig kommentar såsom " d är mitt liv" eller "jag ska sluta" ... hehehehehe... Sen sitter dom hos läkaren om 10 år och gråter för man har upptäckt lungcancer... "om jag ändå hade förstått".. "suck" Vad ska man säga?? Med dagens informationssamhälle så har d väl inte undgått någon att d är FARLIGT att röka, och du d angår mig för att jag får betala din sjukhusräkning när du blir sjuk, jag får andas in din förbannade rök fast jag inte vill d!! I mina ögon så rökare dumma! Man måste vara d när man fortsätter att röka och försvarar sig med en massa trams!

Ni har väl förstått att jag inte röker ;-)

Redan vaken!! :-/

Lite huvudvärk och en massa trött :-0.
Körde  frun till jobbet på morgonen, åkte hem och hällde upp kaffe och tog samtidigt en ipren för mitt huvud bonkar lite...
Tror att det mest beror på att jag återupptagit träningen efter sommarens vila, jag verkligen ÄLSKAR att träna!! Det får mig att må så bra :-)
Livet för övrigt då?? Jo tackar som frågar :-) ganska bra.  Min fru tycker att jag fastnar för mycket vid vissa saker, att jag liksom blir nästintill fanatisk!!!! Skulle jag?????????? hehehe... Ligger mycket sanning i det och det finns ju en förklaring men jag tänker inte gå in på den igen :p. Saken är den att jag känner mig sårad när hon påpekar det, jag känner mig som ett tillrättavisat barn ungefär. Kan ju bero på att det känns som ett personligt påhopp iom att min person är så, alltså att jag fastnar lätt, alldeles för lätt. Men hon har ju rätt oxå :-) klok kvinna, därför jag gifte mig med henne :-). Samtidigt så är detta ganska mycket ett tidsfördriv innan skolan åter börjar, sen har jag ju fullt upp igen. Jag ska försöka göra allt med måtta...
Trött är jag, riktigt trött och hur jag än försöker så får jag inte sova så som jag borde :-( så trist att vakna första gången runt 4-5 och känna att hjärnan vill kliva upp ur sängen. Jag får liksom brotta ner mig själv i sängen och prata med mig själv som ett litet barn som vägrar somna om "såja inte kliva upp än för klockan är mitt i natten" Jösses tänk om allt man tänkte hördes?! Hehe..
Det går inte att förklara känslan man har när man vaknar, som en motor som hoppar igång.. *suck*
Usch vad jag dravlar idag, nåja jag lever och mår bra, jag har friska barn och en vacker fru, en underbar syster som alltid lyssnar på mig (stackare) :-) så varför gnälla?

Vem skulle dra bördorna och stöna och svettas under livets ok, om vi inte fruktade för något efter döden, det oupptäckta landet från vars gräns ingen har återvänt? Shakespeare Hamlet

Concerta eller inte Concerta?

För mig är det så att om jag inte fått concerta mot min adhd så hade jag nog inte klarat av att leva så mycket längre! Jag tyckte att allt var bara sååå trist, det fanns liksom ingen glädje kvar! Inget fick mig gladare. Det som var än värre var att ALLT som var tungt eller negativt blev så fruktansvärt tungt och negativt, vi som har denna adhd vet hur svårt det är att släppa saker, hur man kan tugga sönder allt om och om igen.
Det som händer med mig av concerta är att jag blir mycket mycket lugnare, jag kan sitta ner o prata och skratta med mina nära och kära, jag har fått en glädje och ett hopp om framtiden som jag aldrig haft. Visst har jag haft och har biverkningar men jag står hellre ut med dom än det måendet jag hade innan medicinen.

// J  :-)

Hösten!!

Det ser nästan ut som hösten redan är här när man tittar ut genom fönstret! Tänk vad fort tiden går, nyss var det högsommar o folk var glada och barnen plaskade i vattnet och grillarna pyrde... Nu då? Nu är det 1 år kvar till nästa gång det blir sommar, 1 år kvar till man går hemma och planerar inför kommande semester med förväntningar och pirr i magen över sommarens händelser. Det är så lätt att bara skapa en stress över att tiden går så fort. För mig är det så. Tänk alla människor som sätter sig ner i tältet eller stugan eller husvagnen när semestern är här och öppnar vindunken. Tyvärr så tror jag att det är alldeles för vanligt att det är så semestern ser ut, barnen är vana vid att mamma och/eller pappa pimplar sitt vin hela sommaren.. Fördomar eller sanning??  Vin är väldigt gott men i mina ögon så är det en farsot som drar fram och förstör familjer, den förstör sommarloven för många förväntansfulla barn. Visst är det härligt att man får och kan ha åsikter :-)

Kommentera gärna... fortsättning följer..... :-)

Vad ska bloggen handla om??

Min tanke med bloggandet är att det ska handla om det mesta, bara tankar som surrar, funderingar osv. Visst finns det vissa saker som ligger varmare om hjärtat än andra.
Exempelvis ADHD och fördomar mot det! Medicinering, biverkningar, hur man tar sig vidare i livet efter diagnos. Jag har märkt att fördomarna är enorma!! Inte minst hos mig själv! Jag har ADHD men INGEN skulle tro det för jag har lärt mig dölja det så väl!  Livet tar en vändning ibland som man inte trodde var möjligt!! Jag har fått upp ögonen och börjat förstå en massa saker, börjat förstå och fått förklaringar till varför mitt liv sett ut som det gjort. Jag har stundtals känt en oerhörd sorg, men samtidigt en lättnad för nu vet jag varför!
Jag studerar just nu på högskola och är en lyckligt gift man med 3 egna barn samt 2 bonusbarn. Tack o lov så har 2 av barnen flyttat ut... hehe..
Lite om mig o mitt liv....... :-)

En ny dag och en ny blogg!!

Hej! :-)
Inte gjort detta förr, men vill så gärna ha en plats där jag kan skriva av mig alla tankar om orättvisor, bra saker och allt möjligt. Kan ju samtidigt få vinklingar och tankar från andra håll? Hoppas jag.
Nåväl, har mycket tankar och åsikter om det mesta..

Lev väl.......


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0