Första advent!

Ha en trevlig advent alla!!
Vi har bakat och bakat och frugan har pyntat hela huset med julstjärnor och ljus!
Jag har fullt upp idag med gäster som kommer o ska fika i eftermiddag, mat ska lagas och kaffe ska kokas så jag uppar lite mer när lugnet hittat hit igen :-)

Som sagt, ha en trevlig advent!! // J

                                                                

Ha en trevlig fredag!!!

Här kommer en liten annorlunda "historia" om finnar som människor med sina speciella unika särdrag :-)
Temat brukar vara bastu och värme därför vänder jag det till is och kyla!

Så här är det för riktiga finnar !!!

Grader:

* 15 C Det blir inte varmare än så här i Finland, så vi börjar här.

Spanjorerna tar på sig mössa, vantar och vinterjacka.

* 10 C Fransmännen försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.

Finnarna planterar blommor i trädgården.

* 5 C Italienska bilar vägrar starta.

Finländarna cruisar cabriolet.

* 0 C Destillerat vatten fryser till is.

Vattnet i Aura å blir lite tjockare.

* -5 C Folk i Kalifornien håller på att förfrysa.

Finländarna grillar korv och solar sig.

* -10 C Engelsmännen vrider upp elementen till maximal värme.

Finländarna tar på sig långärmade tröjor.

* -20 C Tyskarna flyr till Gran Canaria.

Finländarna slutar fira midsommar, nu har hösten kommit till Finland.

* -30 C Merparten av Greklands befolkning fryser ihjäl.

Finländarna börjar torka tvätt inomhus.

* -40 C Paris krackelerar sönder i kylan.

Finländarna köar vid korvkiosken.

* -50 C Isbjörnarna evakuerar Nordpolen.

Finska armén skjuter upp överlevnadslägren i väntan på riktigt vinterväder.

* -60 C Korvantunturi förfryser.

Finländarna hamstrar öl, hyr video och stannar inne.

* -70 C Den falska jultomten flyttar söderut.

Finländarna blir frustrerade över att Koskenkorvan inte går att lagra utomhus.

Finska armén drar ut på överlevnadskurs.

* -183 C Mikroberna i maten överlever inte.

De finska korna råmar över att mjölkböndernas händer känns kalla.

* -273 C All atombaserad rörelse avstannar.

Finländarna börjar klaga "Perkele, det känns lite kyligt i dag".

* -300 C Helvetet fryser till is.

Finland vinner melodifestivalen.

Ha en trevlig fredag!! // J


Julhandel...

Har börjat här hemma nu :-/
Har varit med frugan på affären och handlat till lördagen, då ska det bakas lussekatter, pepparkakor och byggas pepparkakshus!  Hur härligt som helst när söndagen är här och julen börjar tåga in i huset!
Visst är det stämningsfullt med stjärnor i fönstren och julmusik! Annars har dagarna bara rusat fram igen, igår hade jag så mycket att göra så jag inte hann äta middag, bara åka från möte till möte. Helt slut när jag kom hem på kvällen.  fullt upp med studierna just nu oxå, säcken ska knytas ihop o alla jobben ska lämnas in. Lustigt hur man ändå lär sig allt, när den här kursen startade trodde jag aldrig att jag skulle klara den, nu går det hur bra som helst! Kul är det oxå!
Ser fram emot att få jobba med det jag verkligen vill, ska börja i sommar och jobba extra! Det lustiga är att jag jobbat med detta förr men utan utbildning! :-/   Skumt! Varför då utbilda sig?  hmmmmmmmmmmmmmmm.....???
Väntar på besked från banken om lånet till lägenhetsköpet, tror inte det är några svårigheter eller problem med att få det, men fasen hur det kliar i huvudet ibland!! Ska man vekligen sälja huset o flytta in i en lägenhet?? Det är frågan... Alltid är det nåt :-)
Ha nu en trevlig kväll och fredag på arbetet! Slappa inte för mycket på arbetet, ni vet att man inte är ledig förrän efter man gått hem!!

// J


Den här känslan med...

Att aldrig riktigt känna att nu sitter jag ner och är lugn o sansad utan att tänka på vad jag ska göra härnäst infinner sig tamme fasen nästan aldrig hos mig!
När kvällen kommer och jag sitter framför tv-n kan jag känna att jag hela tiden vill upp och gå eller jag kan känna mig fruktansvärt frustrerad och irriterad. Det är ungefär som att jag väntar på att livet ska börja, när kommer det roliga och omvälvande livet? Det är inte så att omgivningen är problemet, det är jag som är eller har problemet. Frun och jag satt igår och diskuterade husförsäljning och lägenhetsköp osv, vi konstaterade att vi antagligen inte kommer att flytta före nyår utan att det troligtvis kommer att ske mars, april någonstans mycket på grund av finanskriser och dylikt. Saken är den att jag har upptäckt för länge sedan att jag lever i framtiden, om jag vet att vi exempelvis ska flytta i april så blir det som en milstolpe för mig! Jag har något att gå efter.. Nu gäller det att liksom fylla tiden med en massa saker tills det blir dags att flytta :-/
Jag kan inte bara ta en dag i taget utan jag vill rusa fram och plocka dagarna ungefär som man plockar bladen av en blomma, sådär som man gjorde när man var liten för att kolla om man var kär, "kär"  eller "inte kär" osv... Ja jag gjorde det oxå!! :-)
Problemet är bara att bladen tar slut!! Tänk om man kunde njuta av blomman och titta på eller konstatera i efterhand att bladen fallit, vad mycket behagligare det skulle bli.
Den här drivande känslan jag har kan ibland kännas väldigt jobbig, speciellt när stunderna kommer då jag vill känna mig lugn, när jag vill skratta och prata om saker som inte betyder så mycket.. Kallprat blir liksom jobbigt.. Det känns som om omgivningen stör mig när de pratar med mig, jag kan bli snäsig och grinig och sända signalen att jag vill vara ifred. Det blir ganska tomt, jag tror att det här jagandet är ett sätt för mig att försöka fylla tomheten som finns inom mig, om jag hela tiden tänker på saker och försöker titta bakom nästa hörn så känns inte tomheten så jobbig.
Det blir som en sorts missbruk, känslan blir mycket värre när jag sitter o pluggar hela dagarna och kanske inte hinner träna lika hårt och mycket. Jag förstår att mycket av mitt tränande och arbetande beror på den här tomheten som finns.
Nu ska jag sätta mig ner och försöka dricka en kopp kaffe i lugn o ro utan att samtidigt läsa, skriva ett mail, plocka ur diskmaskinen, hänga tvätt och fundera på vad vi ska äta till middag eller hur jag ska avsluta mitt skolarbete... osv.
Jag ska försöka koppla av...

Ha d gott // J                                        

Det snöar och snöar och....

Men vad har hänt?? När vi klev upp imorse o skulle ge oss iväg så var det helt omöjligt att komma ut genom dörren! Vi hade över en meter snö och stora drivor utanför huset, vägen var oplogad och det var totalt kaos. :-)
jag bor alltså i den delen av huvudstaden där det kommit mest snö. Sonen bara tittade på mig och sa lugnt "jag blir väl hemma från skolan idag då" , vid närmare eftertanke var det nog första gången jag sett honom se lite bekymrad ut över att han inte kan ta sig till skolan.
Annars har helgen flytit på i samma hastighet som vanligt, jag hade stora planer att plugga och skriva klart mina arbeten, tror någon att det blev så? Nej, så blev det förstås inte så här sitter jag igen med lite skrivångest! Min dotter har varit här hela helgen förutom nätterna, hon vill sova hos mamma, jag njuter av varje sekund tillsammans med henne. Jag kan inte förstå människor som inte vill ha sina barn! Vi har åkt pulka och ätit gott. Jag hittade en lägenhet på nätet i lördags när jag kollade på hemnet, nämnde det för frugan, igår var det visning och vi var där! En otroligt fin lägenhet med 5 rum o kök i stort sett nyrenoverat! Vi har länge känt oss trötta på att bo i detta stora hus som vi äger, varannan vecka är frugan och jag ensamma här med 7 rum o kök :-/ det blir så opersonligt och stort, för att inte glömma det viktigaste, pengar!!
Vi har bestämt oss för att gå vidare och satsa på att köpa lägenheten :-).
Alltid händer det något :-).....
Nu är det dags för studier igen samt ett samtal till banken och mäklaren! ha en bra dag i snön, på torsdag ska det tydligen bli mellan 5 och 10 grader varmt igen så allt detta vita fina kommer att försvinna!

Hej hopp!! // J

Nu är d bara så..

Att det är fredag igen :-)
Har precis tränat o skall in i duschen efter frun, sen blir det mat och lite godis framför tv-n.. :-)
Idag ska jag inte skriva så mycket mer än att jag lägger in min fredagsfräckis som jag brukarde göra förrut. Jag har tappat av det lite men tänkte nog kasta in lite glädje i bloggen istället för alla djupa funderingar!!
Ha nu en väldigt trevlig fredag kväll i soffan och njut av tända ljus och varandra!!

Askungen på ålderns höst

Askungen har nu fyllt 75 år. Efter ett långt liv med prinsen, som nu är död, sitter hon ute på sin veranda en skön sommardag med sin han-katt som heter Bob.

Helt plötsligt uppenbarade sig hennes goda fe. Askungen frågade:
- Min goda fe, vad gör du här efter alla dessa år?
Den goda fen svarade och sa:
- Askungen, du har levt ett perfekt liv sedan jag sist såg dig. Är det någonting som du önskar djupt inne i ditt hjärta?

Askungen blev något förvånad, men lycklig, medan hon tänkte...

Sedan sa hon:
- Jag önskar att jag var rikare än jag kunde förstå.
Vips, så var hennes gungstol förvandlad till renaste guld.

Bob hennes trogna gamla katt, hoppade upp i hennes knä, han var lite skräckslagen.
- Tack min snälla fe, sa Askungen.
Fen svarade:
- Det var väl det minsta jag kunde göra för dig.
- Vad vill du ha som din andra önskan Askungen?
Askungen tittade ner på sin gamla, sköra kropp och sa:
- Jag önskar att jag var ung igen.
På en gång förvandlades hon till en ung skönhet.

Hon kände hur vigören kom tillbaka, som hade legat orörd i många år.

Då sa den goda fen:
- Du får EN önskan till, Askungen.
Askungen tittar på den förskrämda katten, och så säger hon:
- Kan du förvandla min katt Bob till en ung, snygg man?
Så stod BOB där, den tjusigaste unge man som hon någonsin hade sett. Han var så tjusig att fåglarna i skyn föll ner vid hans åsyn.

Den goda fen sa:
- Ha det så bra i ditt nya liv!
Så försvann hon som en blixt i blått elektriskt sken.

Under ett par minuter tittade Bob och Askungen varann djupt i ögonen. Askungen satt som förstummad och beundrade denna urtjusiga karl. Då gick Bob sakta fram till Askungen som satt i sin gyllene gungstol, han kramade henne med sina muskulösa starka armar. Han böjde sig och blåste lätt i hennes hår och viskade:
- Nu ångrar du dig allt att du kastrerade mig...



Så kan det bli  :-)....

Var går gränsen?

När man är liten så bråkar man och gapar och skriker, ibland kan man vara helt oresonlig och respektlös. Man försöker på alla vis få bestämma och visa att "jag vet bäst, jag kan själv". Det finns inga som kan vara så otrevliga och elaka mot varandra som barn kan, men de kan vara precis lika härliga som jobbiga! Tänk bara att få höra skrattet från ett litet barn
:-) En del barn lär sig aldrig av olika anledningar, det finns ju faktiskt handikapp och social miljö som kan ställa till det. Det kommer alltid att vara så, men det finns också vuxna runt de flesta av barnen som envist och tålmodigt visar och förklarar gång på gång vad som är tillåtet och inte tillåtet. Vi visar vägen för hur man beter sig mot andra.
Ett barn som haft en trygg och bra uppväxt blir också trygg och bra mot omgivningen. Ett barn som fått mycket kärlek ger också mycket kärlek... Alltså så blir vi lite grann som vår omgivning!
Om man nu som vuxen är direkt nedlåtande och elak mot sin omgivning, eller jag menar om man som vuxen ger sig på andra med rena personangrepp eller en överlägsen ton. Vad har man då i bagaget?
Är det så att man kommer från en dålig miljö och aldrig fått hjälp med bearbetning av sitt mående? Är det så att man kommer från ett hem där man aldrig blivit älskad ? Eller är det rent av så att man har ett handikapp som man inte rår över?
Om man som liten blir illa behandlad och "ger igen" på samhället under en tid så är det förståeligt och en förklaring, men när man blir vuxen och fortsätter på samma vis blir det lite patetiskt på grund av att förklaringen liksom förlorat sitt bäst före datum. Ansvaret ligger nu hos personen.
Jag vill leva med tanken att människor är goda i grunden och skulle någon bete sig illa av någon anledning så försöker jag vara förstående.Det jag försöker säga är nog att jag själv ibland gjort saker som jag inte är stolt över men jag har också gjort något åt det! Jag skulle aldrig ge mig på någon annan människa med direkt elakhet idag för jag känner mig trygg med mig själv och det går emot min moral.
Men när jag stöter på vuxna människor som är rent elaka blir jag ledsen, inte för att jag blir sårad utan för att jag känner sån empati, hur har den stackaren haft det och hur mår han/hon egentligen?

Torsdag kväll frun är ute o äter, här sitter jag och filosoferar..

Ha nu en trevlig kväll alla! Fru Wesse du kan börja använda mjukisbyxor så slipper du oroa dig för dragkedja och knapp!

Hej hopp // J

Om jag fick som jag ville...

Skulle allting bli bra då? Jag är inte säker... Varför skulle det jag vill vara det rätta?!
Vi har en vad vi kallar för barnledig vecka här hemma, fruns son är hos sin pappa min son kommer och går lite som han vill och min dotter kommer aldrig..
Frun och jag har ett stort hus till förfogande hela veckan! Den här veckan utan barn är lite grann som antiklimax, man vet inte riktigt vad man ska göra utan man blir lite passiv och seg. Vi åker och tränar osv men känslomässigt är åtminstone jag lite fundersam... :-/  
Ikväll är det dags för mitt box-pass igen :-) Jag har förlängt passet med 15 minuter för att riktigt köra slut på deltagarna! Jag älskar riktigt hård träning och försöker vara med så mycket det går, men det blir svårt med tanke på att jag samtidigt måste instruera och skrika.. Känslan efter ett hårt pass går liksom inte att beskriva för den är så speciell! Utmattningen gör mig lugn. Det är nog en av de största anledningarna till varför jag alltid hållt på med kampsporter som kräver hårt fysiskt arbete....

http://www.pappa-barn.se/
Jag är medlem i en förening som heter Pappa-barn, tror inte någon har missat det *s*
Jag måste ändå få säga det ibland på grund av att det dom gör och jobbar för är så otroligt viktigt och samtidigt bortglömt. De arbetar för barnens rätt till båda föräldrarna, det är av olika anledningar en hjärtesak för mig. Dels för att jag jobbar och har jobbat mycket med ungdomar som är på glid, där har jag sett att pappan ofta saknas, samt att jag har en del erfarenhet själv.  Många vill gärna tro att det beror på att pappan är ointresserad av sitt barn, visst finns dom papporna men de flesta får inte träffa sina barn eller umgås med dem på grund av mamman och gamla förlegade regler inom socialtjänsten som tar oss tillbaka till början på 1900- talet. Så sorgligt! Detta börjar uppmärksammas i massmedia och förändringar kommer att ske men det går långsamt framåt.. All heder till er som jobbar för denna ädla sak framförallt vill jag rikta extra uppmärksamhet till ordförande Michael Alonzo som gör ett kanonjobb.
Det är dags att alla börjar se att pappan är lika viktigt som mamman..
I nyhetsbrevet fick jag en länk till youtube där det finns en film som pappa-barn lagt ut! Jag lägger namnet ni ska söka på här om ni är intresserade! Känner mig lite låg idag... Längtar massivt mycket efter en viss person...

"Why is it a crime to be a man".  titta på filmen om ni vill...

Nu ska jag förbereda mat åt mig och frun....... Ha en trevlig kväll :-) // J

Desperate house.....!!

Precis!! vad är det? Här springer jag runt i olika kreationer och försöker fånga fruns uppmärksamhet men inget händer!! Hon ser mig inte ens!! För 5 minuter sen gjorde jag en moonwalk i hennes string med ett ljus i näven sjungandes "Till havs" !! Inget hände, förutom att grannarna antagligen funderade på vad vi har för oss... INGET!! Kan jag säga!! Absolut inget!!!
Jag har ingen tv-serie som jag är så såld på, hmmmmmmmmmm... Jag ska nog komma på något snart!!
Visst är det konstigt det här med vädret?! När ska man klä på sig och när ska man vara försiktigt med att klä på sig? Vintern har liksom försvunnit iväg, jag vill nog ha lite snö och kallt, jag tycker om när det knirrar under skorna. Det här regnandet blir man ju knäpp av!!  Jag skulle vilja flytta!
Jag skulle vilja sälja allt jag äger o har, bara dra iväg någonstans o ta en dag i taget. När jag till slut känner att "här vill jag bo" då stannar jag.. Jag skulle vilja sitta ibland på en stubbe o bara fundera på hur jag skulle vilja ha det i livet, jag skulle vilja ha en annan stubbe och hugga mängder med ved bara för att få släppa ut ångan. Jag skulle vilja vakna på morgonen och känna hur härligt livet är, inte bara hoppas att det kommer att kännas härligt idag! Det finns så mycket jag skulle vilja göra.... Men vet ni? Jo om jag gjorde allt detta så skulle jag för det första aldrig känna att "här vill jag bo" *s*
Jag skulle nog sitta jämt på den där förbannade stubben och grubbla och förmodligen drabbas av "prostatit", jag skulle hugga så mycket ved så jag skulle kunna sälja :-), men grannarna skulle bli galna. Däremot så skulle jag aldrig mer behöva oroa mig för morgnarna för jag skulle vara så trött...
Näe nu ska jag dricka te och göra en headspinn inför frugan :-)

Ha d gott alla!! // J

Idag är jag...

Väldigt väldigt trött.... Har haft häcken full hela dagen, sätter mig ner o skriver en liten stund :-)
men......vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. hmmmmmmmm?
Jo förresten! Ett tips om ni känner er lite trötta o sådär halvt som halvt nere, gå in på Byggarns sida! Jag har honom som länk här på min sida.
Där får man sig alltid ett gott skratt! hans sjuka skriverier förgyller iallafall min vardag!
Nu ska jag hoppa i säng och göra änglar i lakanet.... Kanske jag får sällskap!!??

Godnatt // J

Människor!!

Det finns väl inget härligare än alla människor och deras åsikter!? Lika många människor det finns lika många åsikter finns det. Vi är alla så lika men ändå så olika. Jag började blogga för ett antal månader sedan med behovet att få skriva av mig som största anledning! Jag vill inte belasta mina nära o kära med mina ibland tunga och mörka inlägg och åsikter. Här kan jag sitta ner och skriva om mina funderingar och drömmar, mina sorger och fantasier, ett utmärkt sätt för mig att kasta av "ballast" när den blir tung.
Många av er som läser vet dock vem jag är, men jag väljer att inte gå ut fullt och fast med hänsyn till bl.a. mina barn samt med tanke på att mina inlägg varierar i karaktär.
Vem hade kunnat tro att det skulle dyka upp en herre från ingenstans och ifrågasätta mig och mitt bloggande på grund av att jag inte gör som han gör? Dessutom så har jag tagit hans namn... Vem hade kunnat tro detta?
Men det är just detta som också gör det så mycket intressantare, målet med mitt bloggande fick en helt annan innebörd för någon annan, jag blev dessutom bedömd för mitt sätt att skriva och vara på nätet..  Saker jag aldrig ens tänkt på.
För mig är det fortfarande så att jag behåller den här platsen på nätet just på grund av att jag behöver skriva av mig, om jag sen är feg på grund av att jag är anonym får andra bedöma.
Jag tycker ändå att man kanske inte kan bedöma anonymitet på det här viset, om jag skriver och häcklar olika människor med ett påhittat namn och det är mitt enda mål, ja då är det fegt! Men man måste skilja lite på saker och ting.
Sen behöver det inte innebära att man inte är anonym bara för att man väljer att vara öppen med sina åsikter och tankar på nätet, öppenheten kan ibland vara den största anonymiteten just på grund av att man lurar alla med sin öppenhet. Man låter alla tro att allt jag säger är jag!! Det är också det en sorts feghet, man gömmer sig bakom en mall man har skapat..
Jag kan skriva hur mycket som helst om detta för jag tycker det är så roligt, jag är så tacksam idag över mitt namnval i början för tänk vad jag annars kanske gått miste om..

Nu ska jag laga mat, jag har en stek i ugnen, potatis på spisen och frun är och hämtar barn från kalas :-)
Jag ska se till att vi får en trevlig söndagsmiddag tillsammans..

Ha en trevlig kväll och krama om varandra i mörkret!! // J

Puh vilken soppa!!!!

Mailen fortsätter komma från Mr. Peter. *suck*
Jag har nu bytit namn här på sidan och kallar mig numera "Joman" (hoppas ingen har det efternamnet!!)
Jag ska länka till din sida och lämna oss nu ifred!
Skriv inga fler otrevligheter till min syster, om vi skulle titta på det här rent lagmässigt så har jag inte gjort något fel överhuvudtaget! Ge dig nu!!

Alltså så är jag INTE Peter Juman!!  Om ni söker honom så hänvisar jag till  Peterjuman.wordpress.com

Så! Nu fick Peter lite reklam! :-)

Hälsningar Juman!!  :-) förlåt Joman! ;-)


Rättelse!!

Det finns en man som heter Peter Juman, jag måste understryka att det absolut inte är jag!! När jag startade min blogg så tog jag namnet Juman genom att mixa bokstäver i mitt namn och inget annat, bra blev det tyckte jag, mindre bra tyckte Peter! Peter har nu jagat mig hos alla som skrivit på min sida och försökt få tag i mig. Trist tycker jag, jag startade bloggen för att få skriva av mig och inget annat.  Här är ett citat taget ur ett mail som Peter skickat till min syster.

"Jag förslår att din bror antingen ändrar sin address eller klart och tydligt markerar vem det är som är avsändare genom att tala om vad han heter. Alternativt att han tydligt markerar en länk till min blogg i sidhuvudet. Detta är inte fråga om att vara otrevligt, jobbig eller paranoid, men för mig är det extremt viktigt att din brors blogg inte misstolkkas för att vara min. Man kan också tycka att det är ärligare och rakare atttala om vem man är om man driver en blogg. Det är min personliga uppfattning i alla fall."

Så det jag kan göra nu är väl egentligen inte mycket, jag vill inte heller förväxlas med dig Peter men om jag väljer att inte gå ut med vem jag är så är det mitt val och inget annat. Jag uppskattar inte att du jagar mina nära o kära.
Jag tänker inte länka till din blogg, dina vänner måste väl ändå känna dig så pass bra så de förstår att detta inte är du!

Kan bara säga att vilken tur att jag inte kallade mig för Jansson eller nåt sådant!!

Ha d gott // J


Vi åkte...

Till min mor igårkväll för hon fyllde år, 68 blev hon. Hon bjöd på kotletter med kokt potatis och sås, efteråt fick vi lite tårta och en finsk bulle som kallas "possu" direkt översatt blir det gris *s*. Det är iallafall en  sorts munk men avlång och fylld med sylt,, mmmmmmmm... Hur gott som helst var det, barndomsminnena avlöste varandra. Jag satt o tittade på min mamma och tänkte, hon har alltid varit med, hon har alltid funnits där när jag behövt henne och även när jag inte behövt henne. Jag vet att jag ibland nästan vägrat svara i telefonen när hon ringt, hon kan prata ihjäl mig :-/ *s*
Hon berättade igår att hon skulle åka till doktorn och röntga ryggen, måste få tillägga att min mor har nästan alla sjukdomar eller har haft! De sjukdomar hon inte haft finns inte än *s*.. Nåväl hon åker till doktorn och skall röntga ryggen, systrarna ber henne gå in till röntgen och ta av sig byxorna och lägga sig på britsen, när hon tar av sig byxorna upptäcker hon att hon glömt ta på sig trosorna,, hehehe,,, paniken sprider sig för där står min 68- åriga mamma troslös under jeansen! Åh vad vi skrattade när hon berättade... En underbar historia om hur det ibland kan bli i livet och när det är ens 68- åriga mamma så blir det ännu roligare.. Men det slog mig igår att hon faktiskt börjar bli gammal, jag kände sorg när jag satt i bilen på väg hem. Jag vill visst fira min mamma när hon fyller år, jag vill alltid göra det men jag vill inte att hon blir äldre!! Det räcker nu!! Jag vill slå bort tankarna på att hon en dag inte kommer att finnas kvar. Det viktigaste vi har i livet är varandra, när det blir allvar omkring oss och det blåser riktigt kallt vem vänder vi oss till då? Jo de som står oss nära! Nu blir jag sådär djup o konstig igen men, de vi också beter oss sämst mot är de som står oss närmast! På grund av att det är där vi känner oss trygga... Det är inte konstigt att de som står oss närmast ibland inte står ut med oss och tvärtom! Någonstans måste man få släppa ut det där jobbiga som "maler" i huvudet, det kanske ska vara så?
Men vi får inte glömma det som är viktigast, vi måste alltid se till att komma nära igen efter att det har varit stormigt!
Nu måste jag ner igen o väcka min ohängda son som försover sig hela tiden!!!!!
Ha en trevlig fredag och krama om varandra i mörkret!

Det jag egentligen ville säga är nog att om priset för att bli vuxen o äldre är att våra föräldrar försvinner, så vill jag inte bli en dag äldre!!   // J

Idag..

Ska jag ner på stan o titta lite på kläder, jag skulle vilja ha sällskap av frun men det är omöjligt med tanke på alla måsten vi har omkring oss nu :-), hon är hur bra som helst att ha med sig. Sist vi var o handlade kläder tillsammans hittade jag absolut ingenting! Då menar jag ingenting!!!! Jag ropade på henne och bad om hjälp och där kom hon med ett berg av kläder efter 5 minuter!? Var f.n hade hon hittat dom?? Hehe.. Nu skulle vi in i provhytten men där var det så fullt så man fick köa hur länge som helst, enda fördelen var att vi hamnade så nära varandra i kön så det nästan blev ett fullbordat!! *s* Tror ni att jag köade?? Näe... fick nästan spel efter 2 minuter..... :-P Men jag köpte kläder iallafall. Ikväll ska jag åka o titta på min dotter för hon har innebandymatch! Ska bli så spännande o se henne spela, jag älskar att se barn när dom gör saker som de tycker är spännande och kul. Det syns verkligen hur dom brinner och det gör inte saken bättre att det är min dotter :-), sitter väl där med en tår i ögat. hehehe, jag sa till henne igår att jag ska ta med mig en plansch med hennes namn på o sitta o heja på läktaren, gissa vad hon sa??
Jaja nog om de nu.... Nu ska jag sätta mig o läsa lite o sen vidare på stan så jag får lite syre i blodet. Det känns som om jag bara sitter hemma, jag vill ut o röra på mig, träna, springa, osv...
Ha det bra alla, man kanske inte ska grubbla så mycket, om det känns som man inte får så mycket gjort ibland? Vad är det som säger att det ena måste vara fel? Som en god vän till mig sa "Dåliga flickor är inte det sämsta" :-)

Hej hopp kaffekopp!! // J

Tänk vad...

Härligt det känns att vara hemma igen efter farande fram o tillbaka under dagen, alltid så skönt att komma hem o glida ner i mjukisbrallan :-)
Suttit på föreläsning hela dagen idag så när jag kom hem kändes huvudet som en fotboll med pyspunka, mycket intressant var det men inte trodde jag att man skulle bli så trött av o sitta o lyssna :-/
Fick betyg på min första kurs idag :-) Jättebra gick det!! Blir ändå lite missnöjd, vill ju ha bäst av alla.......
Frun sitter o tittar på desperata hemmafruar och här sitter jag, tror faktiskt att jag ska ta en dusch o sjunga lite opera så frun får skön musik till tv-tittandet *s*  Nåväl, ha det så himla bra allahopa och njut av varandra :-)

// J

Mina barn och andras......??

Hur är det med den frågan egentligen? Kan man tycka om andras barn lika mycket som man tycker om sina egna? Kan man sätta sig ner och titta på sin partners barn med samma glädje som man kan känna inför sina egna barn? Jag tror inte att man kan det.. Jag tror att genom att bygga upp någon konstig form av "jag ska tycka lika om alla" så skapar man istället en situation som man inte själv vill befinna sig i! Jag tror att det värsta vi kan göra mot oss själva och mot våra barn är att fösa ihop dem med varandra och förvänta oss att det ska gå hur bra som helst!! Det kan gå bra, det kan oxå gå mindre bra. Tänk dig själv att bli ihopföst med kanske 3 personer och sen tvingas att fira jul, födelsedagar osv med dem, alla era gamla rutiner som ni haft själv med barnet/barnen är upplösta! Bara för att den "nya" familjen inte ska känna sig utanför. Sen när ni väl är samlade skapas en massa diskussioner om hur "fel" den andres barn gjorde och hur konstig han/hon är.  Låter inte så klokt va? Hur ställer man sig mot sina "plastbarn" när man känner att man ger avkall på det man vill för att allt ska bli rättvist? Tar rättvisetänkandet så stor plats så att man istället förstör allt det som är viktigt? Alla dom stunder man haft med sina egna barn har man liksom luckrat upp bit för bit i tron på att man gör något bra. Vi får inte glömma bort att det är vi vuxna som styr skeppet, barnen följer med och försöker anpassa sig. Ansvaret ligger hos oss vuxna. Vi vuxna är så förbannat rädda för att den nya partnern inte ska tycka om våra barn, vi känner av varenda situation och diskuterar allt som både går och inte går att diskutera! Stackars mitt lilla barn som har det så jobbigt!!!  Jag tror att det är så att man inte kan älska andras barn på samma sätt som sina egna, jag tror inte att man kan blanda för mycket utan att det blir en blandning som "skär" sig. Förstår ni vad jag menar? Jag älskar mina barn och tycker om min partners barn. Det måste få vara så, det är inte fel. Om jag känner brrrr mot min partners barn så måste jag få känna det, det gäller givetvis vice versa.. Man behöver inte göra allting tillsammans, och bara för att man gör vissa saker med sina "egna" barn så behöver det inte innebära att man tycker illa om de "nya" barnen! Jag tror att vi skapar en massa problem genom att sätta upp föreställningar som inte alls fungerar och när vi upptäcker att de inte fungerar så får vi panik.. Det jag försöker säga är nog att, det är inte farligt att älska sina barn mer, det är inte farligt att känna fy fasen inför sin partners barn, det som är farligt är att visa det för barnen! Det som skapar mest konflikter är att "de" andra barnen inte är som jag vill att de ska vara, de är annorlunda!!

Sjukt va? Blir bara så less ibland!! 
Nu ska jag plugga! ha en bra måndag//  J                         Thumbnail  Vems unge är det här????

Proppmätt och glad...

Söndagen är på väg mot sitt slut o här sitter jag o rapar förnöjt :-)
Frun startade morgonen med sång, tårta och kaffe på sängen samt presenter :-), har fått en hel del pengar av släkten så nu blir det kläder imorgon :-)
Jag fick oxå en bok och lite annat smått o gott som strumpor, ljusstake och en gris som man kan ställa in i kylen och som skriker om man öppnar dörren!! *s* O hur f.n ska jag nu kunna smyga upp på nätterna o ta en macka utan att hela huset känner till det?? Känns lite som att frun har haft ett finger med i spelet! hehe... Vi hade en trevlig middag med släkten här på eftemiddagen, vi har precis vinkat av alla, en trevlig dag som sagt :-)
Ikväll blir det Parlamentet  och sen filmen på 4:an, känns som att jag skulle vilja plugga lite men då tittade frun på mig o sa "ska du plugga på din födelsedag"? Så jag väntar t imorgon :-)

Ha d gott o gör inget som jag inte skulle göra!! // J

Lördag med

Bio, hamburgare och ale :-)
Frun tog med mig till en pub, vi skulle dricka Guiness!! Världens godaste öl, men vet ni vad? Jo ölpumpen var trasig så de hade ingen Guiness! Då drack vi ale istället och tog en varsin hamburgertallrik, vi satt där i ca 2 timmar för att gå vidare till biografen.. Jag kan lugnt säga att då var vi trötta *s*. Jag var livrädd att jag skulle somna och bli väckt av en elak biografvaktmästare (vilket långt ord!)  som skrek att jag måste gå hem och inte sitta där o snarka o fisa. Men jag somnade inte *s*, vilken tur..
Vi såg iallafall nya Bond filmen, den var helt ok , men man kan nog inte kalla det för Bond längre, "Terminator" skulle nog passa bättre, riktigt drag var det!!
Nä nu är det dags att sätta ner rumpan i soffan o titta på tv-n innan sängen blir högljudd och börjar kalla på mig.... Måste vara utvilad för morgondagen.. Jag fyller ju år!! hehehehe..............Glömde säga att frun gjorde allt detta för mig idag, bara för att hon är världens bästa :-) Jag älskar henne......


Ha en trevlig lördag....... // J                       

Fredag, chips och?

Ja vad vet man? *s*
Sitter o skriver en snabbis på lunchen, har precis ätit och ska nu dricka lite kaffe och skriva några rader :-)
Frugan o jag har helt barnledigt i helgen förutom på söndag.. Varför söndag undrar ni!!?? Jo för att då FYLLER JAG ÅR!! *s*  Då kommer förhoppningsvis barnen hit o sjunger o ger mig godis o glass osv :-). Tjatar lite om att jag fyller år... hehehehe..... Ikväll blir d bara slappa o glo på idol, hoppas den där dryga Lars åker!! Fy fasen.... Imorgon ska vi på bio :-)vi ska se Arn del 2.. På söndag så ska vi...???? Just ja jag kan ju inte dra d igen :-) Ni vet ju nu!! hehe.. Jaja nog om det! Ha nu en trevlig fredag, ät nåt gott och drick ett glas rött och bara njut av mörkret med en massa ljus! Jag avslutar med en lite fredagsfräckis och en bild av campinglivet i det härliga landet Finland!!





Lärarinnan:
- Nämn några mänskliga organ som vi har två av.
- Ögon, öron, lungor, svarar barnen.
Men Holger svarar:
- Snoppen, när han får frågan.
- Men Holger, det har ni pojkar inte två av, säger fröken.
- Jo, min pappa har det, svarar Holger stolt. En liten som han pinkar med, och en stor, som han borstar mammas tänder med!

Jasså?? Hehehe.... ha d gott o glöm för allt i världen inte söndagen!! :-) // J


Ifrågasättandet...

Har blivit som ett gift för mig ibland, jag kan liksom aldrig nöja mig med ett svar utan söker ofta andra och bättre, jag vill  ha både hängslen och livrem på mig innan jag bestämmer mig för att acceptera ett svar och knappt då blir jag nöjd!! Vet ni hur jobbigt det kan bli?! Att alltid fortsätta fråga istället för att acceptera o sätta sig ner och gå vidare. Jag har haft 2 dagar nu som jag skulle kunna varit utan, allt känns tungt helt plötsligt. Jag har börjat ifrågasätta allt möjligt. Jag kan liksom inte sätta mig ner o bara gå på framåt o tänka positivt. Varför blir det så? Kommer jag någonsin att sätta mig ner o känna att "nu mår jag bra" sådär genuint in i märgen då jag inte behöver tveka på om den känslan är sann eller påhittad? Jag kommer in i perioder då jag bara helst av allt vill sitta i ett hörn och vara ifred, jag går liksom in i en bubbla och gör mig osynlig eller försöker göra mig osynlig inför omgivningen. Det är jättesvårt för omgivningen att förstå varför jag gör så, min fru kan känna sig olycklig o tro att jag ledsnat eller så, hon säger att hon inte får kontakt med mig, eller att jag verkar frånvarande. Jag förstår henne..... Det blir såhär ibland bara och jag kan lugnt säga att jag aldrig blir van... Varför blir det då såhär? När jag var yngre (mycket) så fick jag diagnosen borderline och antisocial, nu har jag fått diagnosen ADHD! Är det så? Ni ser!! Hur mycket jag än får höra, hur många diagnoser jag än får så kommer jag aldrig att vara nöjd! Vet ni varför? Jo för om jag nöjer mig så innebär det att jag accepterar att jag är såhär och det vill jag aldrig göra. Är jag så felaktig då? Kanske inte i dina/era ögon men att leva med det jag har inom mig med tankar och grubblerier kan vara väldigt väldigt tungt och jag vill inte ha det så..... Oj oj oj vilken mörk text det blev nu.......

Ha en trevlig torsdag kväll, på söndag fyller jag år och vet ni vad? Jag tänker inte ifrågasätta varför utan jag ska fira det! :-)

// J

Solen skiner..

det är friskt ute, vi hade ca -2 grader ute nyss när jag skjutsade frugan till jobbet. När jag parkerade bilen hemma vid garaget så gick jag till vårt äppelträd och hämtade med mig ett äpple, det är nog sista rycket med äpplena på grund av kylan så d är bäst att passa på :-)
Vilken lyx ändå att ha ett eget träd med frukt!! Jag har ätit äpplen hela sommaren och hösten gratis kan man nästan säga :-) vi har plommon oxå men där får man av olika skäl vara försiktig med hur mycket man äter *s*. Visst är det lustigt det här livet vi lever, vi bygger upp relationer till barn och barn barn och vänner o bekanta osv. Men är det endast på grund av att vi människor är sociala varelser som behöver andra människor omkring oss för att överleva? Kan det vara så? Det är en instinkt vi har som vi inte ser.. Då skulle alla relationer vara egoistiska... Skumt i såfall men inte omöjligt! Jag har funderat en hel del på d här med liv o död och vad som händer och varför osv.. Jag såg min svärfars fru gå bort i cancer på kort tid, jag såg o kände sorgen, jag såg skräcken i hennes ögon, ingen ska säga till mig att någon är förberedd på att dö eller att vissa accepterar att de ska dö när de får en dödsdom!! Det går inte att ställa in sin hjärna på att det är ok, inte hos mig iallafall!! Det är inte ok att behöva dö i min värld!!!
Det jobbiga är det att vi inte vet vad som kommer att hända när vi dör, det är nog inte heller meningen för om vi visste d så skulle nog självmorden öka i rask takt, eller självmord skulle bli ett alternativ för många fler. Det är nog bättre att döden skrämmer än tilltalar. Jag kan inte låta bli att citera Shakespeare ur Hamlet för jag tycker att han får fram det budskapet så bra, inte för att jag ska spela kulturell nu utan för när jag läste det så fick jag själv en aha upplevelse jag tycker att d är faktiskt såhär, sen får ni tycka vad ni vill ;-)

Vem skulle dra bördorna och stöna och svettas under livets ok, om vi inte fruktade för något efter döden, det oupptäckta landet från vars gräns ingen har återvänt? Shakespeare Hamlet

Ha en trevlig dag // J

Tröttheten...

är väl magisk nu när det börjar bli mörkt på kvällarna!! Helt slut när jag kommer hem, träningen ligger o väntar på att jag ska komma igång igen på allvar, vilat nu i 3 veckor o det får banne mig räcka! Dags att ta i, vill ju inte bli tjock o otränad:-O
Idag startade kursen "metoder i vetenskapligt arbete" , har suttit på föreläsning hela dagen, ganska intressant ändå tycker jag :-). Inte alls så tråkigt o ointressant som jag trodde, känns rätt kul att komma igång  igen på riktigt i skolan, pallar inte stiltje *s*.
Mäh vad svårt d var att skriva idag :-P alldeles urblåst i huvudet... Det jag skulle vilja skriva ändå är hur ledsen jag är över att min bäste väns far gick bort för ca 1 år sedan. Min bäste vän o jag kommer alltid att vara riktigt goda vänner trots att vi inte ringer o pratar med varandra ofta, vi vet på nåt konstigt vis var vi har varandra så d är inga konstigheter. Men saken är den att jag inte vetat att hans far dog så jag har inte hört av mig dit alls, jag skulle nog till och med varit på begravningen om jag vetat. Hans far och jag hade bra kontakt, vi hade en ganska speciell kontakt, det finns inte många människor här i världen som jag kan ärligt säga att jag tycker om eller tyckte om, men han var en av dom helt klart!
Så fru och herr Wesse, vill bara att ni ska veta hur ledsen jag är för er skull, så att ni oxå förstår varför jag inte hörde av mig tidigare, jag visste inte..

Nog nu med ledsamheter, tror jag ska spela lite Gudfadern en stund :-) sen kommer frugan runt 9 för då är det desperata husfruar på tv-n.

Tack o bock för idag........ //J

För d är måndag morgon....

Sitter o lyssnar på musik innan jag ska fortsätta med mitt pluggande, sonen ringde precis, han följde med sin storebror igår o sov där för att få nära till sin skola, nu har han fått så ont i halsen så han är på väg hem. Vi ska till doktorn klockan 09,45. Ni måste bara lyssna på en helt fantastisk låt, en sån där må bra låt! Stereophonics med låten maybe tomorrow! Min musiksmak är verkligen bred :-) eller rättare sagt så är mitt psyke ett psyke som pendlar i en massa olika lägen. Jag behöver musik för mina olika sinnesstämningar (lägen). Musik för mig är verkligen som balsam för själen, den får mig att må bättre när jag är nere och den hjälper mig att stänga av omgivningen. Ni MÅSTE lyssna på denna låt. Jag har haft en hel del funderingar i mitt huvud i helgen, saker som jag idag kan tänka på utan att grubbla ihjäl mig, d känns så skönt att kunna släppa tankarna istället för att tugga sönder allt och må skit o vara arg o sur och hacka på omgivningen, jag är ju inte sån egentligen!! Hemskt att behöva äta medicin för att få fram den sidan i mig som är jag... Fick en medicin som jag skulle prova som alternativ till concerta för jag får sån huvudvärk av den ibland, jag läste biverkningarna och la tillbaka den i medicinskåpet! HUA!! Det är  så svårt att acceptera att det ska vara såhär, varför är d såhär? Jag klarar alltså inte av att hålla mig lugn utan medicin, den där känslan kryper sig in i märgen på mig och jag känner hur jag nästan ser ner på min omgivning även då jag inte vill det! Min fru märker direkt när jag inte tagit medicinen... *suck*
Nä nu måste jag röra på mig, ska hämta sonen vid bussen o åka till doktorn..

Ha d gott alla glada!! Även ledsna förstås! :-)      // J

Söndag kväll....

Igen... har haft en helg med hur mycket som helst att göra :-)., tandläkaren sista besöket i fredags JIPPIIEE!!! :-)
På kvällen sen hade vi halloween middag med barnen, dom gjorde "avklippta fingrar ", små spöken av maränger och vi hade tända ljus överallt och pratade spöken, vi hade hur mysigt som helst. Sen fick frun följa med ut o knacka dörr med barnen när det skulle tiggas godis! Tror våra små halloween spöken var lite spökrädda ;-)
Men gissa hur mycket godis dom kom hem med!!?? Jag ska oxå ut nästa år, för jag vill oxå ha så mycket godis :-)
Lördagen firade vi frugans son som fyllde 21, sen tittade vi på film på kvällen. Idag söndag så var vi o bowlade på eftermiddagen, min 16- årige son vann!!! Hmmm... Ok då... för den här gången får d väl gå då!! Men inte nästa gång!!
Vinterdäcken åkte på och nu ropar sängen :-)... Hoppas ni alla haft en trevlig helg...


ha d gott // J

RSS 2.0