Idag ska vi åka skridskor.... :-)

Vet inte hur länge sedan jag stod på ett par skridskor senast *s', ska hämta dottern vid 13 tiden sedan frun o hennes son. Vi ska vidare till ishallen och åka :-). Jag spelade hockey en gång i tiden men det var x antal år sen, börjar ju bli gammal nu :P. Kul ska d iallafall bli, vi har bestämt att vi ska köpa fika med oss hem sen efter, pepparkakor, mackor oboy :-), bara d gör hela saken bättre!!
Sitter o lyssnar på musik nu samtidigt när jag skriver, tanka hem eller lyssna på denna låt, den får mig att må så bra :-)
Papa Roach: Last resort  Hur bra som helst!! Nu ska jag kasta mig in i mina studier, "metoder i vetenskaplig forskning" står på tur! JIIIPIIIIIIEEEEE!!  Nu ska vi se hur långt min koncentration räcker.. 

Ha d gott alla och tack för kommentarerna jag fått, håll tummarna för att jag inte ramlar o slår sönder svanskotan, d vore ju för jävligt att inte få sitta ner när jag läser vetenskap!!  :-/

Men å andra sidan kanske det inte gör så mycket om jag får stå o studera!? Slipper att röven plattas till då... Vad händer förresten med röven när man blir äldre? Jag kommer ihåg när jag var yngre och provade jeans, då kunde jag vända mig om o titta i spegeln i provhytten om jeansen satt bra över röven, DET var väldigt viktigt!! Nu då??? Nu vänder man sig om och försöker lokalisera röven någonstans under skärpet, trist om jag dragit upp byxorna långt för då ser d ut som röven sitter ovanför svanken!! *suck*  Jaja... Bara en parentes :-)..... äh jag lägger mig ner o pluggar!!!!!!

// J 

Ghostbusters...

Vi har eller har haft en hel massa "besökare" i vårt hus sen ganska långt tillbaka, det har till och från blivit lugnare bara för att komma tillbaka med nya spökerier. Visst låter det konstigt och någonting man gärna fnyser och skrattar åt? Men saken är den att det händer en massa konstigheter här!!
Det knackar i väggarna och när jag knackar tillbaka så tystnar det, när jag var på toaletten så knackade det på skåpluckan inne på toan från insidan!!?? Jag hade lust att skrika "kom in" :-)
En massa händelser som inte går att förklara bort! Eller??
Nåväl inatt så vaknade min frus son och kom inspringande till oss i sovrummet han var helt hysterisk! Han hade vaknat av att det stod en människa i rutig väst och stirrade på honom, han hade skrikit till honom att han skulle dra och han hade till och med slagit den här figuren men "handen gick bara rakt igenom"!! Det gick inte att få honom lugn, det tog en timme innan han vågade sova igen.... Vad är då detta? Pojken mår lite dåligt och går i utredning, det kan vara en förklaring, men vad tror ni? Jag måste säga att jag själv upplevt en del här hemma och även min fru. En natt när jag gick på toa såg jag en skugga sitta på pojkens sängkant... Sen blev jag sådär frågande "såg jag verkligen det eller var jag trött"... osv... Brrrrrrrr.  Lite obehagligt är det allt... Det här är bara en del av allt som hänt här..
Kom gärna med inlägg och funderingar ni som har erfarenheter av det ena eller det andra som jag skriver om här...

Nu ska jag ut o jaga spöken :-) // J                        Thumbnail

Den fria viljan..

Finns den? Är det så att alla människor har ett val? Är det så att jag kan sätta mig ner och säga "det är ditt val" till alla människor som gör något som man inte ska?
Jag vet inte om det är så..... Kan det vara så att alla människor väljer utifrån sina förutsättningar? Om du exempelvis är uppvuxen i en miljö där det bara förekommer våld och fylla, föräldrarna bråkar och röker, kompisarna är kriminella och är ute o slåss osv.. Om du då får möjlighet att välja mellan det som anses som normalt eller det du har så är jag inte säker på att du väljer det som är normalt.. Vet du varför? Jo just på grund av att du väljer det du känner igen, du väljer alltså efter dina förutsättningar... Om alla hade ett val eller om det var så enkelt att alla har ett fritt val så skulle det ju inte förekomma exempelvis kvinnomisshandel, eller sexuella övergrepp osv... Varför flyttar inte den misshandlade kvinnan bara? Precis..... Det är hennes förutsättningar som gör att hon stannar, hon vågar inte flytta.. Förnuftet säger att hon ska flytta och även magkänslan men hon klarar inte det..
Den här magkänslan vi människor bär på är hur bra som helst, tänk om vi följde den mer än vi gör! Magkänslan är den riktiga tanken, den tanken/känslan som säger oss vad som är rätt eller fel.. Hur många gånger får man inte en känsla när man är nyvaken som säger exempelvis"nu ska jag åka till simhallen med barnen",, sen kliver man upp och resonerar bort den känslan inom 20 minuter.. Eller när man har det trassligt i sitt förhållande, hur många situationer resonerar man bort som är hur klara som helst, bara för att kanske separera 5 år senare för att man inte föjde magkänslan då? De sista 5 åren kanske har varit katastrof, jag kanske skulle klarat mig utan dom... Det är så svårt att följa magkänslan för den är så riktig! Det är ofta det lätta som är svårt..
En sak som man inte får glömma är att alla människor har sina förutsättningar, när jag dömer en människa så gör jag det efter mina förutsättningar.. Alltså det jag försöker säga är att om jag bara tittar på andra och dömer dem efter vad jag tycker så blir det ganska torftigt, vad fattigt mitt liv blir om jag inte är beredd att lyssna på hur andra ser saker, hur andra upplever situationer... Vad enkelt det låter va?? *s*
Märks det att jag läser sociologi?? :-)
Nä nu har jag skrivit nog för en stund,,,titta lite på era egna val som ni gjort och fundera en stund på varför ni gjort vissa val och om ni skulle vilja bli dömda för dem..

Ha en trevlig dag!!  // J

Jag måste ju säga..

Att varje dag så har jag mellan 6-10 besökare men nästan ingen lämnar avtryck!! :-/
Skriv något när ni ändå hälsar på vetja! Blir så mycket roligare då :-)
Nu måste jag skriva färdigt mina uppsatser, de ska vara inne före 12 imorgon och jag jobbar för fullt med responserna från läraren.. Jobbigt men kul :-)
Grannen har en hantverkare hemma, jag ser det genom fönstret där jag har datan. Undrar om grannen är medveten om att han/hon betalar för hans rökpauser? Tänk att människor fortfarande röker??????!! Nä nu ska jag inte fastna i andra tankar än dom som är viktiga just nu :-)

Ha d gott// J

Helgen

Har varit kanon :-)
Min fru hade födelsedag igår och jag o min dotter lagade mat och fixade fördrinkar,  min dotter vek servetter och dukade, Någon timme innan så hade frun fått sammanlagt 1800 kronor av olika släktingar bla mig o barnen att shoppa för. Jag skjutsade ner henne och hennes mor ner på stan så att hon fick shoppa lös! Det gjorde hon :-)!
När hon sen kom hem så hade vi gjort fint och bjöd henne på en middag innehållande Piccata på kycklingfile med potatisgratäng, tomat och salviasmörsås och en tomatsallad med tryffelolja och rödlök. Till efterrätt serverades tårta :-).
En härlig dag där hela familjen var samlad med god mat och mycket skratt :-)
Bland det bästa var när min 16 -åriga son skulle hjälpa till att skala potatis till gratängen, efter 5 minuter hade han kommit halvvägs på sin första potatis, han svor och svor... hehehehehe... Sen visade han att han kommit på hur man gör, han tog bort tummen från själva hålet på potatisskalaren!! Voila! Han är så skön!! Tänk att det till och med kan vara svårt att hantera en potatisskalare!?
Nåväl helgen har varit kanon och frugan har blivit äldre, men det gör inget för hon blir bara vackrare och vackrare ju äldre hon blir :-)

Ha d gott!!!  // J

Tänk vad fort humöret,

och glädjen kan förändras! Känner mig sådär lagom glad just nu av olika anledningar! Jag tycker att livet kompliceras så mycket ibland av olika måsten, vi människor skapar olika situationer på grund av det vi känner. Skillnaden mellan det vi känner och det vi förstår är så svårt att hålla isär ibland, vi utgår då givetvis ifrån det vi känner och ser till oss själva hur vi reagerar i olika sammanhang, eller hur skulle jag reagera just nu? osv... Men för att jag reagerar på ett visst sätt känslomässigt så behöver det inte innebära att det jag känner är det rätta, eller min känsla är alltid min känsla och den kan man inte ta ifrån mig. Men vi människor har olika erfarenheter och olika uppväxter så det gör att våra känslor går igång av olika saker. Jag tror att det är så viktigt att lyssna på varandra och prata om saker som sätter igång oss, samtidigt så måste vi öppna våra sinnen för det som för oss känns obekant och orimligt! Människor förändras och livet förändras, det som var viktigt igår kanske är en bisak idag. Visst är det spännande med beteendevetenskap?! Som en sociolog uttryckte det: " Om det bara fanns två människor på jorden så måste den ena bete sig avvikande så att man kan se vad som är normalt", det är alltså det avvikande som tar fram det normala! Spännande teori...
Jag känner mig filosofisk idag, och funderar mycket! Jag älskar mina studier för dom ger mig så mycket.. :-)

Därför vill jag avsluta mitt "tunga" inlägg idag med ett lite lättare citat från en annan "sociolog" eller nåt!!?? hehehe..

Iallafall så är han en av mina favoriter och får mig att skratta så gott ofta! Mr. Homer Simpson.

" Vampyrer är bara påhittade, precis som älvor, troll och eskimåer"

Idag så har jag...

Umgåtts med min dotter :-) Jag hämtade henne från skolan vid halv ett och sen åkte vi ner på stan o fikade o pratade! Vi hade hur mysigt som helst med bus och skratt! Jag älskar verkligen henne...
Har ni märkt vad konstigt det blir när man börjat blogga? Jo jag menar att jag bloggar och min fru bloggar men på ett annat forum, det har liksom blivit att man slutat prata med varandra på ett sätt, för man förväntar sig att partnern ska läsa bloggen. Om det finns något som plågar eller skaver i hjärnan så skriver man det i bloggen istället för att säga det till varandra!! Konstigt va??
Jag har frågat min fru sedan eftermiddagen om det är något speciellt som hänt men fått nej till svar hela tiden, "allt är bra", sen läser jag hennes blogg och där ser jag att det visst är något som inte stämmer.... Skumt.... Varför blir det så?? Jag sitter nu framför datorn rejält utmattad efter ett träningspass, har precis ätit fil o flingor och äggmacka :-)  Duschen ropar mitt namn och sängen börjar se bekväm ut... Jag tror jag duschar och sätter mig här och bloggar en stund till innan jag går i säng, jag måste ju skriva godnatt till frugan ;-)...


Hej hopp kaffekopp // J

Tillbaka igen..

Efter "paltkoman" som infann sig efter söndagens middag :-),, hehe,, skämt o sido så har jag haft fullt upp! Sonen min var hemma igår på grund av att han kände sig hängig, jag satt och skulle studera på övervåningen, han kommer upp för trappan och frågar om vi inte kan spela lite playstation! "Vilket spel" frågade jag, "gudfadern" svarade sonen och vips så satt jag där och spelade heeeeeeeeela dagen och eftermiddagen :-/  Det var mitt studerande det!! He he eller nåt! Hur som helst så var det så kul, sällan vi gör sådant numera, sen är det väl enda chansen man har här i livet att få bli maffiaboss utan en massa jobbiga följder! Största behållningen fick vi nog av att få umgås bara han och jag så det var värt mycket! Idag har jag varit till skolan på en redovisning, den gick kanon bra! Snart är den första kursen klar och jag kan räkna hem lite högskolepoäng :-). Humöret känns på topp, så skönt när det är så :-)
Inga barn hemma ikväll så frun och jag ska äta pizza!! Då får vi äta ifred utan att alla ska ha! Elakt va?? ;-)

Ha d bra alla  // J. Corleone 

Söndag igen..

Helgen har varit jättebra, jag var med min son på öppet hus på hans skola igår, han går på gymnasiet med inriktning sång. I det här öppna huset så ingick oxå musik med sång! Så otroligt duktiga är dom på skolan :-) Lärarna berättade för mig när inte sonen hörde hur duktig han är på att sjunga! "Ett riktigt ämne att jobba med" som en lärare uttryckte det :-)
Stolt är jag :-).
Sen åkte vi till våra gemensamma söner som flyttat ihop i en kanon fin lägenhet utanför huvudstaden o hälsade på.. Alltså så är min frus son 21 och min son 20, dom kallar varandra för bröder och trivs kanonbra ihop, dom har flyttat ihop :-).. Kul att "bonusbrorsan" blir så viktig! Vi åkte iallafall dit och fikade och åt dajmtårta, vilken lägenhet!! jag vill oxå flytta!!! Helgen har flytit på med en massa saker att göra, det innebär ju oxå att helgen går så förbaskat fort :p.  Tittade lite på tv igår men håller fast vid att lördagar är en depression då det gäller tv-program! Dansbandskampen??? Kom igen för fasen, vad är det som händer???
Nu ska jag in o raka mig o planera för maten som ska lagas, idag ska vi äta palt med massor av fläsk och lingonsylt!! DET ÄR GOTT!!!  SE så GOTT D SER UT!!

Ha en trevlig söndag! // J                                                     

ADHD: Måste bara...

Få skriva lite mer om ADHD! Jag har suttit o läst en massa olika bloggar om ADHD och även läst olika artiklar och andras åsikter.. Alltid lika intressant och spännande! Det svåraste för mig i det här med att acceptera att jag har ADHD är dessa stereotypiska bilder som finns! "Jag kan ju inte ha d för jag har ju aldrig sprungit omkring o varit rastlös i skolan"! Jag kan avsluta saker osv osv.. Men jag har alltid grubblat mycket, jag har alltid känt mig oälskad, jag har alltid varit orolig och ledsen, jag har alltid haft ett hemskt humör, jag har alltid tyckt om att slåss, alltid tyckt om att befinna mig i spännande och utmanande situationer, jag har alltid dragits mot droger, jag kan memorera hur mycket som helst har näst intill fotografiskt minne, behövera aldrig skriva upp möten för jag minns!! Jag är intelligent, rolig, effektiv, väldigt allmänbildad.... osv. Men jag har svårt att koncentrera mig länge om jag inte är intresserad, jag kan inte vänta länge jag får nästintill spel då! Jag hatar när jag möter folk på stan o vet att nu måste jag stanna o prata, jag är alltid på väg och har bråttom men vet inte vart,  jag hatar bilköer, jag hatar en massa ljud omkring mig när jag ska läsa (om jag kan läsa), jag har bara läst en bok i hela mitt liv men kommer inte ihåg vad den handlar om!! hehehe.. Jag vill kontrollera min omgivning eller veta exakt vad som ska hända och när, jag kan INTE foga mig efter vad andra vill för jag vet och kan bäst!! Jobbigt på en arbetsplats när man har en chef! Därför jag alltid haft chefspositioner, har sånt driv så jag har sett till att hamna där.. Men vet ni vad som är det värsta? Jo om jag skulle vara öppen med att jag har ADHD så skulle många börja behandla mig på ett annat sätt på grund av att dom har den där stereotypbilden som jag hade, helt plötsligt så blir jag någon som man ibland kan skratta åt och inte ta på allvar! Visst är det knäppt!!?? Det finns mycket hos mig som jag tycker om och är nöjd med, men det finns lika mycket som jag inte är nöjd med, exempelvis att jag inte kan sova, eller alla dessa grubblerier och sorger.. Ni förstår att jag är så pass gammal idag så att jag har lärt mig att placera all ångest och stress och raslöshet och impulsivitet långt bak i mitt huvud så att inte min omgivning ska drabbas!! Bra va?? Eller.. Där mina vänner har ni en liten beskrivning av att ha ADHD som vuxen, som JAG ser det.. Väldigt duktiga och driftiga på många sätt, men det jobbiga bär man på inombords för man har lärt sig att det inte är rätt att utsätta sina nära o kära... Man blir fruktansvärt  trött i huvudet för man går hela tiden runt o försöker sortera allt som finns lagrat inne i huvudet samtidigt som det bara öser in mer o mer information utifrån från alla håll, det är därför man vill vara ifred!!!! Jag har inget filter som sorterar bort saker i min omgivning utan precis allt som låter eller rör sig ute eller i en lokal registrerar jag.
Min 16- åriga son sa till mig för ett tag sedan "Pappa vilken grym skillnad det är på dig idag efter du börjat med medicinen, du är aldrig arg och du kunde sitta ner o skruva ihop min antennkabel till tv-n utan att skrika, jag behöver inte passa min rygg på samma sätt o inte veta hur du kommer att reagera".. Ja vad säger man?
Han ska aldrig mer behöva känna det!! Jag vill bara att så många som möjligt ska förstå att alla är olika, även då de har ADHD!!

TREVLIG HELG!!  // J

Ingen fredag utan fräckis :)

Kanske inte så fräck men ganska charmig :-)




Någonstans i värmlandsbygderna skulle det bli tillökning i familjen som förut endast bestod av far, mor och en son på sju år. Barnet var redan på väg, så mannen måste tjänstgöra som barnmorska och sonen fick assistera. Faren klippte navelsträngen och daskade barnet i stjärten som barnmorskan brukar göra. Detta såg sjuåringen, varvid han utropade med viss förtjusning:
- Det gjorde du bra, farsan, ge honom en jäkel till, han hade ingenting där att göra!


Trevlig helg.......


Tandläkarbesöket

Idag skulle vara avslutande besöket för i år, jag gick dit med ett åtminstone litet leende på läpparna för snart skulle d vara över :-)
jag sätter mig ner o han börjar borra efter en halvtimmes bedövande med en massa sprutor, han borrar och borrar, jag hör honom säga "snart klart"! Men sen fortsätter han bara, jag tänker "vad fasen håller han på med"? Efter en stund hör jag honom säga "Nä här måste jag rotfylla"!! Men vad f.n!!?? Inte mycket att göra, där satt jag i nästan en och en halvtimme medan han filade i mina kanaler ner i käken, inte nog med d! Nu ska jag tillbaka igen om en vecka för att göra arbetet klart. Notan jag fick efter idag var 1700 kronor!!!!! VAD ska man säga??
Jag blir ruinerad!! Min nota hos tandläkaren är nog uppe i 4000 kronor nu.. Hur kan det vara så dyrt? Om d ändå vore skönt eller behagligt när man är där! Då skulle man ju ändå få en viss behållning av det men icke då! d ska kännas precis överallt!!!

Nu ska jag lägga mig ner på soffan o vila lite, sen ska jag öva på att le för jag ska ut o le åt allt o alla. Om det kostar så mycket och gör så ont så ska jag fan i mig ut o visa alla vad fina tänder jag har!!! Så d så!

Hej hopp // J

Tillbaka

Igen efter att ha träffat läkaren klockan 8! Hur trött är man inte ibland på morgonen!? Fy fasen.... Nu har jag haft 2 vaknätter! Kanske jag skulle söka mig ett nattjobb? Ingen ide att försöka sova när jag ändå ligger vaken! Bättre att tjäna pengar istället :p
Visst är det märkligt att solen skiner och det är 15 grader ute och det är 15 oktober?! Hur kan det ha blivit så? När jag var liten så var det nästan snö vid den här årstiden, och kallt som f.n. Det verkar mer som om det bara finns en årstid numera som skiftar lite i regn, sol och kyla! Undrar hur det kommer att bli i slutändan? Nu ska jag göra mig iordning för arbete i skolan, lämnade in mitt arbete i fredags och väntar med spänning på att få tillbaka det med tillhörande kommentarer! Ska bli spännande att se om jag fattat vad skolan handlar om eller om jag får en stor svart text med orden GÖR OM! Ha d bäst alla!

Sätter in en bild på mitt tillstånd :-) // J                                           Thumbnail

Sådärja!

Så var helgen över igen! Vi firade  min svärfar igår (måndag) då han fyllde 70 år! Han var här hemma hos oss och vi blev sammanlagt 14 personer här senare på kvällen! Frun och jag lagade maten, 2-rätter och tårta till dessert.. Hur lyckat som helst :-).
När man pratar om svärfar så kan jag säga att det inte finns något ont att säga om honom överhuvudtaget, jag har aldrig träffat en mer ödmjuk o trevlig människa.. Min fru har haft honom som far och avundsjuk är jag! Min far kan man inte ens nämna i dessa sammanhang, en avart passar bättre som beskrivning av honom.. :-/
Men jag är glad att jag får umgås med svärfar, jag önskar att jag kan ta efter honom i mycket!! Jag själv mår väl sådär som vanligt! Efter alla åkt igår kväll så gick jag i säng bara för att ligga vaken hela  ##%%@//##  natten! Jag klev upp ca 5 ggr och vankade av o an här hemma o bara önskade att jag skulle kunna slappna av o sova.. Såååå surt! Somnade till slut och sov några timmmar tidigt imorse.. Klev upp och tog min medicin som vanligt, klarnade upp i huvudet och kände mig bättre, tog sen medicinen på eftermiddagen och sen dess så är jag helt väck i huvudet!! Jag har yrsel, det svartnar och världens huvudvärk,,,helt borta i huvudet,  känns inge bra alls :-( :-(
Blir riktigt orolig nu...... Usch.. Vet  inte vad jag ska göra..Har letat artiklar om biverkningar på nätet, har letat lite överallt men icke.. Vet ni? Jag orkar fan inte.....

Hej hopp... // J

Finland!

Vi satt igår och åt middag, svärfar, jag och frun. Vi pratade om allt möjligt. Min svärfar är från Tornedalen så när vi ses så blandar vi språk när vi pratar! Frun förstår bara lite finska, men han och jag pratar det emellanåt. Han pratar ju något som kallas "meänkieli" om jag översätter det så blir det "vårtspråk" på svenska.Han pratar finska men med vissa ord som är en blandning av finska och svenska. Det härliga är att han lyssnar på den finska musiken som jag är uppväxt med, han har alla dessa finska drag som jag har och som jag känner igen, låt mig kalla det för "hemma". Jag är finne och kommer alltid att vara det!! Så är det bara!! När jag var liten och växte upp i Sverige så blev jag ofta kallad för "finnjävel" eller nåt annat ofördelaktigt på grund av mitt ursprung. kan bara säga att det sista man vill som invandrare i det läget är att integrera sig och bli "svensk", man skapar ett förakt istället. Men jag är inte bitter ;-)
Jag trivs idag och mina barn är halv-svenskar.

Vill ändå säga att jag för alltid är finsk och en stolt sådan!!! Läste igår att Nobels fredspris går till Martti Ahtisaari en före detta president i Finland!  Härligt!!

Anne gå nu in på denna länk och dröm dig tillbaka!! http://www.youtube.com/watch?v=r5VAt6dQvEM&feature=related

                                                                                 

Dags för fredagsfräckisen :-)

Undrar om jag ska ta en snäll idag??? hehehe...


Badvakten till den blinda mannen:
- Du kan väl för fan inte stå här och blåsa upp din barbara mitt på stranden fattar du väl?
- Barbara??? Fan... Då är det gummibåten jag satt på hela vintern!

Inte så farlig va??!!                                
                                                                           Sjysst frilla va??  :-) 
                                                                       Tuppen Juman!!!


Hur gör man?

När tiden bara rinner iväg, när man har så mycket att göra så hur man än försöker hinna med så ligger man ändå efter. Min fru har en son som är 9 år gammal, en livlig kille ganska stor och stark och alltid ensam. Ingen vill vara med honom. När han är med oss (varannan vecka) så leker han aldrig med någon för ingen ringer honom. Han vill vara hemma med oss för här är det lugnt o skönt! Han går i utredning för ADHD. Nu skulle jag kunna stanna i mitt skrivande och låta alla dra sina egna förhastade slutsatser, men det tänker jag inte göra! Jag ser hur "stirrig" han blir när vi har folk hemma, jag ser hur han styr sina kamrater när han leker med någon, dom få gångerna han har någon att leka med! Jag hör hur han Hatar alla i klassen, jag hör hur han skriker när han inte vill göra som mamma säger! FY FAN va? Eller? Men jag ser oxå hans sorg över att inte ha någon att leka med, jag ser hans förtvivlan när han slagits för andra gången i skolan idag. Han säger "jag kan inte behärska mig". Han vet inte hur han ska vara, han har inte nycklarna till det sociala spelet som krävs. Tänk att ALLTID känna sig ensam, hur man än gör så blir det fel. Är det inte lätt att bli arg då? Det är svårt och det gör ont att se. Jag har oxå ADHD och jag känner igen mig i mycket men inte allt. Min ilska har alltid varit enorm, jag har alltid varit väldigt aggressiv, jag har alltid känt mig ensam. Eller rättare sagt så är min känsla den att jag känner mig ensam, passar inte in. Vad ska man göra för honom? Hur ska man hjälpa honom att få ett bra liv? Hur förklarar man för ett barn att saker kanske inte alltid är som han uppfattar det? Jag tänker iallafall aldrig acceptera att någon blir utstött!

Nu ska jag gå o lägga mig,  men först ska jag titta på min fru sen ska jag gå ner en trappa och titta på min son, sen ska jag lägga mig ner och säga till mig själv "du är inte ensam, du är inte ensam".... Sen ska jag sova..

Godnatt... // J

Igår kväll...

Så åt vi middag här tillsammans med sönerna! :-) Hur trevligt som helst hade vi.. Vi pratade och skrattade. Känns väldigt bra idag.. Ikväll ska jag ner o träna igen, d känns som att jag inte riktigt hinner med att träna så mycket som jag vill, jag har fått lägga träningen mer åt sidan för att hinna med allt annat. Känns väldigt konstigt men bra för jag har aldrig kunnat hoppa över träningen förrut utan att gå i spinn av rastlöshet :-/
Jag har min träning endast 3 ggr i veckan nu, kör igenom kroppen så jag inte faller ihop som en "saccosäck" :-) sen har jag förstås mitt box-pass som jag håller i en gång i veckan, där får jag skrika åt folk o se till att dom gör som jag vill!! :-) dessutom får jag betalt! Nu ska jag "sparka" iväg min son till skolan, jag hör honom där nere och hur han smyger omkring, jag tror inte att han är riktigt sugen på att åka till skolan idag. "det är så skönt att sova" :-)
Kommer ihåg hur det var! Jag kastade kuddar efter min mor när hon försökte få mig att kliva upp ur sängen... HUA!

Ha d gott........//J                                             Thumbnail   Måste bara visa en röntgen bild på min favorit Homer!! :-)

Hur det än är..

Så kommer jag aldrig att acceptera att saker ser ut som de gör, jag kommer aldrig att lägga mig ner och låta mig besegras.. Om det skulle vara endast mig själv det handlade om då skulle jag kunna släppa efter för att jag inte orkar bråka mer, men nu är det inte mig själv det handlar om utan nu är det mina barn! Alla barn har rätt till bägge föräldrarna!! Det här är inte ok...

Jag tittar ut genom fönstret, det blåser så att det ser ut som om träden kommer att blåsa bort snart :-)  känns skönt att sitta inomhus och värma sig :-).
Vi satt framför tv-n igår kväll igen i vanlig ordning, men vad har dom nu hittat på? Stjärnor på is! Men hur långt ska d gå med alla dessa "lekprogram"? Allt är på något sätt lika.. Varför kan dom inte göra något nytt och revolutionerande? Som stjärnor som fiser exempelvis? Eller mamma söker bonde, slå ihop 2 program och gör ett nytt och annorlunda! (ironi) kan ändå inte låta bli att förvånas över denna härdsmälta av lekprogram..Här ska man sitta kväll efter kväll och rösta fram vem som åkte skridskor bäst, eller vem som sjöng bäst, eller osv osv.!?  Att bara behöva stå ut med att se den där Rafael Edholm en lördagskväll på tv borde ge alla tittare ett stort diplom!!  Så känner jag :-)

Nåväl.. Ställ dig själv en fråga!  Om du av någon anledning tycker illa om någon av dina syskon eller någon av dina föräldrar och du på grund av detta har backat undan från den personen, ni har ingen kontakt för att du valt att det ska vara så.. Fundera på varför, är det dina åsikter och tankar som fått dig att göra det valet? Tänk efter noga! Tänk om du inte tycker så i grund och botten...

Trevlig söndag // J  Såg precis att det börjar ett nytt lekprogram på ettan i veckan som heter "Dansbandskampen"!! :-/
Herregud..... D blir värre o värre........ Jag har ett förslag på lekprogram! Precis som på bilden här nedan, "finsk yoga" // J

                                                                      

Ibland så undrar jag

Varför vissa aldrig utvecklas! Varför är det alltid lättare att se på andra och peka ut deras brister än att titta på sig själv  och försöka göra något åt dom. Jag har separerat från mitt ex för ca 5 år sedan, från början köpte jag en stor lägenhet för att mina 3 barn skulle få varsitt rum, jag gjorde allt för att visa att jag i högsta grad vill vara delaktig i mina barns liv. Åren har gått och idag så har jag den absolut bästa kontakten med min ena son, han bor här i stort sett hela tiden med vissa avstickare till sin mor. Om Min stora son som är 20 fick jag igår höra att han vänt mig ryggen, jag hämtade min dotter som är 9 år imorse bara för att  stort sett vända om för hon ville inte vara hos sin pappa. Saken är den mina vänner att jag hela tiden fått höra hur dålig o hemsk jag är som pappa, att jag alltid är arg, att jag inte är som deras mor osv. Så jag tänkte att det kanske är så att det är fel på mig? Jag vill ju träffa mina barn! Jag vill ju umgås med dom! Så jag sökte hjälp och fick hjälp.. Ok.. Men inget duger, det kan vara så enkelt som att "du såg inge glad ut", eller "du gjorde på fel sätt". Inget jag gör gör mig bättre för det finns alltid nya saker som måste ändras! Det här är ingen självömkan utan det är sant.. Min dotter sa imorse att det pratas så mycket skit om mig hos deras mor så hon inte längre vet vad som är vad.. Enklast för henne blir då att "stänga" mig ute och bli lojal med sin mor.. Så fruktansvärt tragiskt!! Mitt ex hatar mig så mycket så hon drar med mina barn i sitt hat, åtminstone 2 av dom, hitills!! Jag vet idag inte vad jag ska göra, jag har nog gjort allt som finns i min makt och lite till..
När jag skjutsade ut min dotter till hennes mor igen så kom den lilla dottern fram i 10 minuter som jag älskar, jag såg i hennes ansikte hur ledsen hon var, hon pratade med mig sådär som barn pratar med sina föräldrar. Det känns så orättvist....

Faktiskt ganska orkeslös nu....... // J

Hej alla :-)

Ha en trevlig helg, här kommer nu min sedvanliga "fredagsfräckis"  :-) Ni är lite dåliga på att kommentera! Beror det på blyghet???



En gammal kvinna larmade ambulans för att hennes man hade fått en hjärtinfarkt. När personal kom till platsen hittade de mannen död i sängen, och hustrun förklarade:
- Det gick bra så länge vi gjorde det i takt med kyrkklockorna, men så kom den där förbannade glassbilen.


Så kan det bli!! :-)                                                        


Nu är vi inne i

Oktober igen... Tänk vad fort det går! Om ca 3 månader så är det jul!! Jag önskar ibland att jag hade lite krafter som personerna i serien Heroes! Tänk att kunna åka tillbaka i tiden exempelvis, då skulle man kunna välja vilken årstid man vill befinna sig i eller kika på hur barnen kommer att se ut när dom blir gamla, eller hur jag själv eller frun kommer att se ut!!?? NÄÄÄE!!! Det sista struntar jag i!!! Hua...
Jag har fått höja dosen i min medicinering igen, antagligen därför jag mått så svajjigt ett tag! Jag är nu uppe i 90 mg concerta om dagen, alltså jag sprider ut det och tar i omgångar! Stundtals så känner jag mig hur bra som helst men det kan vända lika fort och då får jag yrsel, känner mig helt utmattad och frånvarande. Jättekonstig känsla!! Det blir värst på eftermiddagarna, jag får det inte att fungera riktigt som jag vill att det ska vara! Jag skulle vilja ha det mer jämnt! Om det finns någon där ute som läser detta och känner igen sig så får du/ni gärna skriva lite i min gb, jag vill gärna ha andras upplevelser. Stundtals så känner jag att jag ska sluta med dessa tabletter men vet inte om det är det rätta! Ja ni hör hur rörigt det kan vara!! :-) 
Jaja nog för nu, en stor kopp kaffe och en bra låt på datan så blir avkopplingen väldigt behaglig!

Nu ska jag lyssna på Radiohead med låten No Surprises :-)   Lyssna på den ni oxå!! // J

RSS 2.0