Vilken snygg häck :-)

Det blev när vi äntligen klippte syren häcken :-) D värsta är att man ser grannarna på andra sidan vägen nu... fan då måste man se till att vara ordentligt klädd när man går till köket på kvällen eller morgonen... Lätt att glömma att folk ser en när man kommer från duschen! :-) Det var i vilket fall som helst hur skönt som helst att vara ute och jobba lite ett tag. O tänk vad enkelt d var när man äntligen tog sig i kragen och gick ut!! Kvällen som är kvar består av diverse studier och en titt på Idol, ganska kul att titta på det tycker jag, krävs liksom ingen större ansträngning utan man kan bara sitta där som ugglan Helge och glo.. Jag ville nog skriva lite om mediciner osv men avvaktar lite för d får inte bli för mycket tjat om samma saker... blir liksom lite trist då, så jag tar d en annan dag.. Nä nu ska jag läsa lite till innan jag ledsnar fullkomligt och river sönder bokjä....!! :-)

Ha d gott!  // J

Puh!!

Vilken träningsvärk jag har idag :-)
Kändes som om jag åkt med i en torktumlare när jag vaknade imorse, men visst är d rätt skönt med träningsvärk ibland? Jag tycker d för jag känner mig "tränad" då! hehehe... Observera väl att jag inte skrev vältränad!! Jahapp klockan är nu över 8 så d börjar bli dags för skolarbeten.... Så svårt att komma igång.. :-O


              Kan liknas lite vid min känsla just nu!  //J

Gäsp.....

Vad trött jag är ikväll.... Undrar om d är hösten som gör sig påmind med mörker o trötthet.? Känner mig gladare idag och försöker liksom knalla  på som att det tregnar :-)   Till nästa diskussion... :-O... Skämt o sido..Jag var o tränade hårt på kvällen och det var ett sånt där träningspass som bara blev längre o längre, d kändes som att jag aldrig ville sluta :-) så förbannat skön att köra så svetten sprutar, d är  som balsam för själen :-)
Imorgon ska jag sitta hemma o skriva på en uppsats hela dagen, eller rättare sagt tre uppsatser, så jag har fullt upp! På onsdag ska jag till skolan och sitta i ett seminarium hela dagen... *jippie* :-/.. Rastlös sen på kvällen??? Näääeeee.... hehe...  Nåväl godnatt alla vänner och håll tummarna för mig på onsdag :-)

Om en människa tycker sig ha rätt i allt hon/han säger så borde ju det betyda att resten av världen består av idioter?!  // J

Kväll igen men nu söndag :-)

Helgen har rusat fram i vanlig ordning! Inte undra på att man blir gammal när tiden går så fort o man har så mycket att göra! :-/
Har haft en helg med besök av svärmor, hon kom i fredags kväll och ska åka hem imorgon bitti. Vi har haft d trevligt med god mat och massa prat, inga barn har varit här för dom har varit hos sina andra föräldrar så vi har haft möjligheten att slappa och göra lite som vi vill.. Jag har haft d väldigt kämpigt med mitt mående som helt plötsligt börjat pendla upp o ner igen, fattar inte vad som händer. Har jobbat hårt med mig själv för att försöka komma ner i varv, d har väl gått sådär...:-/
Trött börjar jag bli nu iallafall och d är ett gott tecken, hehe.. Sitter här en stund nu för jag  väntar på att min son ska komma hem från Göteborg, jag ska åka ner och hämta honom så han slipper gå hem från stationen. Märkligt vad tomt d kan vara i huvudet ibland!? Äh.....Nu ska jag logga ur o åka o hämta min son.. ha d gott alla..

Hur ska man veta vad framtiden har i sitt sköte när man knappt kan hålla reda på sitt eget!! Som Ulla Skog sa! :-)

// J

Tänk vad jobbigt

Det blir ibland.. :-(
Nu har min hjärna tagit över och gått på högvarv i ca 3 dygn, jag är så trött så d svider i ögonen och kroppen känns tung men huvudet ger mig fan inget lugn... Vad jag önskar att jag slapp den här känslan för den är hemsk..
Ibland känner jag mig som ett ufo, speciellt när jag är bland folk exempelvis i skolan. När vi pratar om saker och analyserar uppgifter och ska argumentera så blir jag så engagerad! Varje fråga är för mig en kamp på liv och död, allt blir så personligt för mig.. Sen kommer jag hem o har ångest över min framfart.... Fan vad jag är trött på den här förbannade adhd-n.. Känner mig bara så trött o less just nu och skulle vilja känna mig "normal" (vad nu d är?)

Deppig? Ja lite....  Godnatt nu alla imorgon kanske d känns bättre....// j

Fredags fräckis...

Det får jag inte glömma bort! Måste härma Fylking!! :-) :-)

Ha en trevlig helg alla.........

                                                                                                                                Thumbnail

Karsten gick i första klass och skulle ha sin första lektion i sexualundervisning.
Fröken tyckte att alla barnen skulle fråga sina föräldrar hur de hade kommit till.
På kvällen frågade Karsten sin mamma hur han hade blivit till och mamman svarade att storken hade kommit med honom precis som den hade kommit med henne, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, mormorsmor, mormorsfar, osv.
Karsten memorerade detta innan han gick och lade sig, och dagen därpå var hann ivrig att berätta detta och fick berätta först.
- Jag har kommit med storken precis som min mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, mormorsmor, mormorsfar, osv, så i min släkt har vi inte knullat på över 200 år

Hoppas den inte var för fräck!! :-/       // J


Ny dag..

Igen! Fasen vad med dagar som passerar! :-)  Jag har suttit o tankat musik hela morgonen, behövde ett litet avbrott i pluggandet. Jag sitter o lyssnar på The Verve och låten "The drugs don't work". Sketbra!!
Jag ska strax åka till min son som bor ca 2 timmars bilväg härifrån, vi ses inte så ofta, pratar inte heller, tyvärr :-(
Han har av någon konstig anledning tagit avstånd från mig, vissa saker fattar jag bara inte och det här är en sån sak. Helt plötsligt klev han över på sin mors sida efter vår separation och där har han stannat, fattar inte för man behöver inte välja en förälder. Man har båda! Han pratar väldigt ofta ner mig inför sina syskon och vänner, han är väldigt otrevlig när vi pratar.. Jag fattar inte? Han är 20 år nu så man kan inte skylla på att man är liten och inte förstår. Jag ska iallafall dit o försöka prata med han för det behövs. Hur det än är så älskar jag honom för han är min son.... Dags att göra sig iordning nu, sen ska jag sätta mig i bilen o spela HÖG musik! Finns inget som rensar huvudet så bra som musik, d får mig att må så bra.. :-)

Lyssna nu på The Verve eller Radiohead "Creep"

Ha en bra dag i solen.... // J

Tänk vad mycket det händer

På kort tid! I min familj har vi fullt upp med det mesta just nu.. Min frus son har börjat att bo hos sin pappa varannan vecka. Han började i söndags och det har varit en stor omställning kan jag säga.
Hans högsta önskan har varit att få vara hos sin pappa lika mycket som här och nu slog den äntligen in :-), men pappan åker väldigt tidigt till jobbet varje morgon så pojken blir själv , han ska fixa frukost, passa bussen som går till skolan osv. Det har ju fört med sig en massa oro och är man 9 år så kan det ju vara skrämmande. Men han får som han vill och han kämpar på "det kommer att bli lättare" var hans kommentar! Jag ser hur min fru springer omkring som en äggsjuk höna här hemma och oroar sig, "hur kommer det att bli", "tänk om han är ledsen" osv. Men i slutändan kommer det att bli bra och det vet vi även om vägen dit är guppig! Det bästa för ett barn är att ha båda föräldrarna lika mycket, så är det bara.
 
Tänk vad lätt det är att tycka saker om andra... Ta Finland till exempel där någon dåre skjutit ihjäl 10 personer. Nu hör man folk säga "finnar är inte riktigt kloka" eller "dom super ju bara där så d är väl inte konstigt", vilka enkla förklaringar! Men d är ju fantastiskt! (ironi) Alltså så har det med folkgrupp att göra när något sådant händer? Om en finne skjuter ihjäl 10 personer så är det alltså folket i Finland som är orsak... Kollektiv bestraffning vore bra då eller?  Tragiskt är ordet för händelsen i Finland. När samhället drar ner på sjukvården som man gjort både i Sverige och Finland så hamnar en massa människor med psykisk sjukdom ute på gatan utan hjälp. Det finns idag ca 18000 människor i Sverige utan identitet, alltså dom heter inget och "finns" inte. Det finns ingen plats för dom... Hemskt.
Kan inte säga annat än att jag sörjer att 10 personer skjutits ihjäl i Finland, måste kännas hemskt som anhörig att få ett sådant besked. Sen struntar jag i vilket ursprung förövaren hade för det blir ointressant.

Jag är för övrigt från Finland ;-) // J

Men..

Vilket fint väder d är... Solen skiner ute och himlen är blå, fan jag tar på mig shortsen och åker till stranden :-P. Det känns nästan så. (rim) :-) Jag sitter hemma och skriver på en uppsats som ska in i mitten på oktober, eller rättare sagt 3 uppsatser. Det går ganska bra emellanåt men jag måste liksom vänta in inspirationen för jag kan inte bara sätta mig och skriva! Just nu är d lite svårt och därför hamnade jag här en stund :-).
Jag har åkt på nån konstig förkylning som har satt sig i nacken på mig, har så förbannat ont så jag blir knäpp, d sitter i axlarna o nacken o ingen värktablett hjälper. Träffade en tjej som jag känner igår på gymmet och hon hade precis samma sak så d verkar vara nåt som går. Ingen feber dock utan bara ont o trött. Jobbigt att ha ont.... Min svåger har slutat snusa efter en massa, massa år (så gammal är han) ;-) jag tror att han är inne på sin andra eller tredje dag idag och jag hörde av min syster att han är helt konstig hemma!! Hehehe.. jag vet precis hur d känns! jag slutade snusa efter 20 års snusande (jag är inte så gammal) ;-) d var hemskt i början, riktigt hemskt!! Men d blir tack o lov bättre redan efter 2 veckor så kämpa på!!! Vill passa på att göra reklam för världens bästa och roligaste idrott!

Nu ska jag plugga vidare! ha en härlig dag // J

                                                                                

Hur är livet då?

Finns det ETT svar på det? Eller finns det flera? Det är så lätt att tro att andra har ett otroligt bra liv, lite grann som att  "dom har d bra".. Vi har alltid en massa att göra, aldrig lugn o ro... Varje dag händer nya saker så det borde ju innebära att man varje dag oxå lär sig nya saker, eller att man lär sig att se på saker på ett annat sätt. Men varför är d då så förbannat svårt att se saker på ett annat sätt? Varför går man in i allt med samma skor som man alltid gjort? Lite grann som att man vet att d inte blir så bra men jag vill nog bli lite piskad så jag gör som jag gjorde igår och igår och igår....Det är enkelt att leva genom kaos..Livet som har passerat har ju oxå gett mig en massa erfarenheter, jag lovar att jag varit med om en hel del.. Jag använder d för att hjälpa andra att komma vidare,, jag är duktig på att lyssna och ge råd... Men men... Jag själv då :-(
Orkar inte ibland bara.... Så less på att fastna i saker... Varför jag fastnar? Jo d vet väl alla vid d här laget... Men i fredags och lördags hade jag kanondagar!! :-)  Det kanske är just d som är livet!! Att man ska ta till vara på d bra dagarna för om man mår bra hela tiden så glömmer man ju bort att uppskatta d till slut..  *puh*  Nu blev d ju svårt....
Äh jag nöjer mig med att inte gröta i detta mer just nu... Jag kan ju fastna.....

Ha en bra dag// J              
                                                                                          

                                                                               

Turkiet!!

Kommer jag aldrig mer att åka till på semester så är det bara!! Jag ser varje dag i tidningar och på tv hur människor är sjuka efter sin semester i turkiet..
Min syster fick åka till infektion på sjukhuset igår och få dropp på grund av att hennes mage var utslagen, jag och min fru var i Turkiet i 2 veckor i somras, jag var sjuk och blev liggande i flera dagar och min  fru blev sjuk. Nu läser jag idag att en pojke blev dödssjuk på grund av mögel som finns i ventilationsschakten... Otaliga är historierna om magsjuka och dylikt när man är i Turkland!!

Fy för det jag ska aldrig mer åka dit och jag varnar andra!! Visst ser d härligt ut??!!
Nästa sommar åker jag till Finland :-) där blir man bara magsjuk om man dricker för mycket viina och det händer sällan numera :-)...

SIDE


Måste ha en fredagsfräckis till :-)

Men på Engelska :-) Imorgon kanske jag sätter in den på finska :-)



A man and a woman were sitting beside each other in the first class section of an airplane.

The woman sneezed, took out a tissue, gently wiped her nose, then visibly shuddered for ten to fifteen seconds.

The man went back to his reading.

A few minutes later, the woman sneezed again, took a tissue, wiped her nose, then shuddered violently once more.

Assuming that the woman might have a cold, the man was still curious about the shuddering.

A few more minutes passed when the woman sneezed yet again.

As before she took a tissue, wiped her nose, her body shaking even more than before.

Unable to restrain his curiosity, the man turned to the woman, 'I couldn't help but notice' he said, 'that you've sneezed three times, wiped your nose and then shuddered violently. Are you ok?'

'I am sorry if I disturbed you,' she replied. 'I have a very rare medical condition; whenever I sneeze I have an orgasm.'

The man, more than a bit embarrassed, was still curious.

'I have never heard of that condition before' he said. 'Are you taking anything for it?'

The woman nodded, ' Pepper.'


Chips!!

Är nog i särklass bland det godaste som finns... Men varför ska det vara så att magen växer när man äter det? jag har alltid älskat grill chips! Alltså dom med löksmak... mmmmmmmmmm..  När jag träffade min fru så visade det sig att även hon älskade just grillchips. Gissa om vi åt mycket onyttigheter första tiden när vi var nykära.. hehehe.. Ni vet den tiden när man bara sitter hemma o äter o kramas.. Tur säger jag att jag tränar mycket för annars hade jag nog sett ut som "heffaklumpen".. :-)
Undrar om det blir lite chips ikväll? :-P
Tandläkarbesöket gick bra imorse och nu har jag bara 1 besök kvar. Nu har jag varit hos tandläkaren 3 gånger och är uppe i 3000 kronor.. Hur f.n kan det kosta så mycket?? Nästan så jag funderar på att låta dom dra ut alla tänder, för tänk vad billigt det skulle bli sen och dessutom kunde man suga på dom där förbannade chipsen istället och då orkar man ju inte äta så många :-)..  men vad snygg man skulle bli :-)
Fredag igen alltså, fint väder ska d bli i helgen och vi ska ut på tomten och försöka röja.. någon som kunde komma o hjälpa till? Hör av er snarast isåfall...

Trevlig helg alla... // J

Image

Idol...

Är väl riktigt underhållande ibland :-)
Jag såg ryskan igår som hette Olga.. hehehe... Hur kan man vara med på tv och ha en tro på att man kan sjunga när det låter sådär illa??!!  Kanske uppgjort innan.. Vem vet...
Imorgon så är d dags att åka till tandläkaren igen..... Fy fasen om man slapp d ändå... Svårt att komma på vad jag ska skriva om, har för mycket med skolan och allt annat just nu.. Mår iallafall bra men längtar efter mina barn..
Vad ska jag skriva om?? Förslag någon??

Ha d gott // J

Korv stroganoff....

Är gott d :-)
Visst är det väl svårt att hitta på mat varje dag? Jag är kock och har haft krog, jobbat som köksmästare och har ett brinnande intresse för mat men, hemma är det så förbannat svårt att komma på nåt gott!! :-P
Så idag blir det som det står i överskriften :-)
Min fru är sjukskriven och har så varit i ca en månad, hon ska börja jobba på måndag men på deltid (50%)
Nu har försäkringskassan börjat jaga henne, hon ska dit imorgon på möte. Ni skulle se frågorna hon fått hemskickade som hon ska tänka på till imorgon! "suck"  Vilken utveckling av samhället!! Det hör till saken sjukdomen hon har kräver vila, den är allvarlig men går att bota, men för det krävs det alltså just det!! Vila!! BRA :-)
Försäkringskassan ska kolla om dom kan få henne till en god medborgare igen som inte ligger samhället till last! Vart är vi på väg??!!..
Nä nu är det köket som ropar och stroganoffen ska lagas, se nu till så att ni inte blir sjuka och belastar samhället..
Har ätit nu.... gott var d :-)

Hej hopp.....// J


Söndag igen :-)

Helgen har varit härlig :-). Min lillasyster med flickvän har varit här, vi har ätit och sen har vi ätit och sen har vi pratat mycket! Min dotter och min ena son med flickvän var här och så min vackra fru förstås  :-)
Jag fick för övrigt mess från min storasyster att dom är framme i Turkiet och hade 41 grader varmt i skuggan.... Puh vad varmt :p
Dom ska vara där en vecka o bara lata sig och det har dom förtjänat tycker jag.. :-)  Själv så ska jag slappa idag o titta på tv, söndagar är så sköna för då är det liksom tillåtet att bara grymta o sitta ner :-) Hur bra som helst ju!! Sen börjar veckan igen med en massa åttaganden. Hur som helst så skulle vi behöva lite (mycket) hjälp med tomten...... Den ser bedrövlig ut!! Häcken ska klippas, rabatterna ska rensas, äppelträden ska oxå klippas!! Min fru och jag är inga trädgårdsarbetare, vi har pratat om att asfaltera hela förbannade tomten så vi slipper det här!! Hehehe....
Kan någon ha förbarmande och komma hit o fixa tomten så bjuder vi på varmkorv :-)

ha en trevlig söndag // J

En fredagsfräckis :-)

Den är säkert lite gammal men jag tycker den är hur kul som helst
 Tre kvinnor samlas:

En singel, en förlovad och den tredje gift, bestämmer att de ska tekniskt
pröva hur man bäst kan förföra en man. De bestämmer att, samma kväll ska de
ta på sig en body i svart läder, höga klackskor och så ska de ha välmålade
ögon som är förföriska och i den utstyrseln ta emot gubben när han kommer
hem...

Dagen efter samlas de igen för att höra hur det har gått...

Singeltjejen: Så fort han öppnade dörren och såg mig i läderbodyn o
högklackat skrek han som en vilde och vi älskade fyra gånger på raken,
direkt på golvet...

Den förlovade tjejen: Jag tog på mig bodyn, de högklackade skorna och
sminkade mig sexigt, men det kändes lite pinsamt att stå där nästan naken,
så jag tog på mig en pälskappa som jag hämtade i garderoben. När han kom
hem, öppnade jag pälskappan så han  kunde se vad jag hade under. Han blev
tokig och skrek av lycka, han kysste mig överallt, vi gick till sovrummet
och älskade två gånger på raken.

Den gifta tjejen: Ja du (med en besviken ton), jag tog också på mig
läderbodyn och skorna. Jag sminkade mig mer än vanligt och kände mig snygg.
När gubben kom hem, slängde han sig på soffan, tog tv-kontrollern i handen
och sa:


- Hörru Batman, vad blir det för mat idag??

Hehehe..... Inte alltid som man vill :-)

De små små sakerna..

Gör att man mår bättre...Jag tänkte på det extra mycket när jag imorse var till min kontakt på mottagningen som hjälper mig med inställningen av medicinen.. När man äter den här medicinen så finns det en massa "jobbiga" personlighetsdrag som försvinner, eller blir mindre aktiva. Personlighetsdrag som för mig har varit fruktansvärt jobbiga att leva med... den här motorvägen i skallen som aldrig tystnar, eller den här förbannade stressen som gör mig GALEN. Det som nu har hänt är att skallen blivit tystare, eller jag har mer koll och kan avskilja, inte lika stressad hela tiden, bara ibland, men nu dyker det upp andra saker, ifrågasättande, "är det verkligen såhär"? Sorg och det jag känner är jobbigast är att mitt driv har dämpats. Jag menar den positiva sidan av detta har varit mitt driv, att jag kan lösa problem på nolltid och att jag kan se saker väldigt snabbt i olika sammanhang som många andra kanske inte kan, det har varit min styrka i tex studier. Nu är min hjärna blockerad och blir trött... men det kanske är normalt? det kanske är så det ska vara?..
Jag vet inte, men jag har börjat se på livet och min omgivning på ett annat sätt. Det är normalt att vara trött efter en hel dags föreläsningar, det är normalt att bli trött när jag tränar stenhårt.. Jag har börjat förstå vad som är normalt eller vad som är överbelastning.. Så skönt att upptäcka livet... Vila när du är trött, le mot din granne, pussa din fru en extra gång.. De små små sakerna får det stora att bli mindre.... :-)

Nu fick frugan mens och det är fredag!!! :-/ TYPISKT!!!!     hehehehe...

Trevlig helg.... // J

Så här ser jag...

Ut eller känner mig efter 2 tunga föreläsningar...... :-O... Ska åka o träna nu o hoppas att jag blir mig själv igen... Annars är jag rädd för att jag inte blir insläppt hemma!!!
Håll tummarna

// J

Thumbnail

Tänk att

det snart är helg igen :-)
Min lillasyster kommer hit, min storasyster åker till Turkiet med sin make.. Min storasysters make är expert på kameror just nu så passa på att fråga honom om lite tips och råd ni som vet vem han är.. :-)
Jag själv då?? Jo jag är expert på allt... precis allt :-)  Skämt o sido så är det så bara att ibland så har man så mycket omkring sig så man glömmer bort att titta efter vad man har! (såg ni vad många så det var i den meningen??) :-)
Jag tror att man måste inte bara titta på det man har utan hålla i det oxå för annars försvinner det..... äh jag försökte nog vara lite djuuup men d gick inge bra :-P.... SOOOOOOVA NU!!

Gnatt..........

Jag måste...

Tydliggöra mig lite i min framfart. jag tycker som jag skrev tidigare att pappa-barn är en bra förening för att dom jobbar för barnens rätt till pappan eller rättare sagt barnens rätt till båda föräldrarna, det är tyvärr ganska vanligt att pappor blir utestängda från sina barn på grund av att mamman inte vill att barnet ska träffa sin pappa.. Men det finns ett minst lika stort problem åt andra hållet, alltså där pappan inte vill ha eller träffa sina barn mer än varannan helg osv.. Det tycker jag är för jäv....! Barnen drabbas och far illa och pappor som beter sig på det viset borde förlora vårdnaden omgående för jag tycker inte att man ska kunna välja om man vill vara förälder eller ej...

Nu träning!! Tänk vad mycket det finns att irritera sig på  :-) :-)

Regnigt och grått..

Idag har jag inte så mycket att skriva om, har suttit på föreläsning hela dagen och känner mig som ett utskitet lingon :-/ Kvällen ser ut att bli en lugn kväll framför tv-n med fötterna på bordet och en kopp kaffe i näven...
På lördag kommer min lillasyster och hälsar på :-) Det ska bli jättekul för vi träffas inte så ofta. Min pappa ´hade en ny kvinna som han fick henne med så hon är endast 20 år gammal.. Hur som helst vi ska sitta o äta god mat o prata om livet och kärleken min syster, jag och min fru :-)

Ha d gott och njut av mörkret........ //J

Längtan efter sina barn!!

Kan få människor att göra i stort sett vad som helst.. Jag vet att jag skriver mycket om mina barn och längtan osv men det är ju oxå jag som väljer vad som ska stå i min blogg :-)
Man kan i många fall få höra att "min son vill inte träffa sin pappa" eller att barnen faller i gråt så fort pappa helgen närmar sig.. Det finns idag ett begrepp som heter PAS, det innebär mer direkt att föräldern påverkar sitt barn i en riktning så att barnet tar avstånd från den andra föräldern. Barnet tror han/hon gör rätt och att detta är barnets känslor men det har visat sig vara fel. I USA är det ett begrepp inom psykiatrin och används ofta vid vårdnadstvister.. Jag kan bara säga att jag längtar efter min dotter för jag träffar henne väldigt sällan eller nästan aldrig.... Mer säger jag inte...
Jag klistrar in en kort beskrivning av PAS som jag tog från  Pappa-barn.se som är tycker jag en av d bästa föreningarna som finns i landet, för dom jobbar för barnens rättigheter till pappan.

Parental Alienation Syndrom (PAS) kan på svenska översättas till föräldraalienation eller psykisk misshandel av barn. Både kvinnor och män kan utsätta sina barn för PAS-programmering. Barn övas i att varken visa empati eller sympati för en i grunden älskad person. Barn som har drabbats av PAS måste få terapi för att få kontakt med sitt dåliga samvete och väckas till insikt om verkligheten. De behöver yttre hjälp, till exempel en myndighets beslut eller en psykologs bestämda råd, för att våga gå emot den programmerande föräldern och bejaka kontakten med den förnekade men i grunden saknade. Barn som lider av den allvarligaste formen av PAS bör flyttas till den förälder som barnet har tagit avstånd från. På så vis kan den livsfarliga utvecklingen brytas.

Läs mer om PAS (J Michael Bone & Michael R Walsh)

PAS Handledning (Stan Hayward)

Skriv under namninsamlingen om PAS!

Information om PAS på Spanska av Lena Hellblom Sjögren


När ger man upp sina drömmar..?

och fortsätter leva sitt liv som man inte vill? Ibland så kan man ju stöta på problem och orsaker som gör att man inte riktigt kan leva sitt liv som man vill, exempel på det är ju om man har barn som man inte vill sticka ifrån på ett eller annat sätt, för man vill ju inte skada sina kära.. Men när passerar man gränsen då man istället skadar eller kliver på sig själv? Om jag hela mitt liv exempelvis drömt om att bli  läkare eller advokat, men jag bara drömmer om det istället för att göra något åt det, då undrar jag hur det känns när jag sitter på hemmet och funderar över hur fasen jag kunde ha mitt tråkiga monotona arbete i så många år? Varför gjorde jag inget? Nu är det ju faktiskt försent för jag är gammal :-(.. Saken är ju den mina vänner att livet är så förbannat kort så man SKA göra allt man kan för att uppfylla sina drömmar. Än värre är väl kärlekslivet!!!! Hur många sitter inte fast i förhållanden bara för att det är tryggt? Bara för att man är rädd att gå vidare, bara för att man inte vill vara själv!! Tänk efter nu!! Har man inte sålt sin själ när man lever kvar i ett förhållande som inte är annat än vänskap? Är det förståndigt att leva i ett förhållande för att man har en viss ekonomisk position, för att man har det bra med pengar? Man tar inte i varandra, man kramas inte..... Vilken glädje!!! (ironi) Är det inte så att alla människor vill känna sig älskade? Alla människor vill älska! Man behöver inga pengar då för då ser man hur bra livet är!! Jag har det bra, så jag pratar bara om hur det kan vara och hur många som lever så... Visst är det väl hemskt!! Jag kan bara säga att jag skulle aldrig sälja min själ. Jag vill kunna sitta på hemmet och titta mig själv i spegeln och med stolthet tänka "fasen vad bra jag haft det och vad modig jag varit".. Att ta ansvar för sitt liv och göra det man vill det är modigt det!

;-)    Tack för era kommentarer ni som lämnat... roligare att skriva när det finns människor som läser :-) // J


Livet genom ett fönster...

Jag tittade på programmet "mitt huvud är en torktumlare" igår, det handlade om ADHD. Det tråkiga med programmet är att man visade stereotyper, man visade bilden av vad människor oftast tror är en verklighet av ADHD, hur en människa är med ADHD! Trist..
Lika många människor som fått diagnosen, lika många sorters ADHD finns det. Endast 1/3 av alla med diagnos har en hyperaktiv störning. Huvudproblemet som egentligen alla lider av är koncentrationsproblem, impulsstyrning och uppmärksamhetsproblem. Man klarar alltså inte av att hålla koncentrationen länge. I mitt fall är det så att jag alltid är rastlös, jag måste ha nåt att göra för annars blir jag galen, jag klarar inte stiltje. Stiltje ger mig myror i kroppen vilket resulterar i att jag blir irriterad och arg. jag har alltid varit impulsstyrd, jag följer impulsen och reagerar försent vilket inte är så bra direkt :-/.  Jag är hyperaktiv vilket jag alltid dämpat med träning och 2 heltidsjobb osv, men jag var inte en gummiboll i skolan, utan jag blev en "stökig" elev i sjätte klass och sen gick det utför. Jag har lärt mig att hantera min hyperaktivitet men halkat otroligt snett emellanåt. När jag nu nådde min ålder och började grubbla över min rastlöshet, mina grubblerier, att jag inte kunde sova, att jag alltid har ca 15 saker i huvudet hela tiden och att jag aldrig mår bra så förstod jag att jag måste få hjälp med detta... Ingen skulle kunna tro att jag har detta för jag har lärt mig att dölja d så bra, förutom mina nära o kära som sett mig och funderat över mina agressioner osv.. Jag fick min diagnos som för mig blev så otrolig sorgligt i början, tänk allt jag ställt till med och tänk alla som fått lida för min skull *suck*.. Jag menade ju inte d osv.. Tänk om jag fått hjälp tidigare?? Tror att det är normala tankar.. Jag fick medicin av läkaren som heter concerta och då började mitt nya liv.. Idag pluggar jag på högskola och läser tung litteratur, o då måste jag få säga att jag ALDRIG kunnat läsa tidigare, för mycket i huvudet.. Idag kan jag sitta ner o koppla av, jag kan stanna hemma istället för att träna för jag är trött!! (bara d) :-) Jag är inte alls ilsken och rastlös på samma sätt. Äntligen!!!!!
Så ADHD innebär inte att du är knäpp, lite annorlunda kanske men d är bara bra. Du besitter en otrolig styrka med ADHD och kan du utnyttja den på rätt sätt så är inget omöjligt!!

Allt för nu...... // J

Just nu...

Sitter jag o laddar för träningen igen, jag har bränt ner en skiva med allsköns rock :-) När jag boxas så vill jag ha tung rock i högtalarna, jag blir av med en massa frustrationer och ilska blandat med sorg.. Jag kommer ut från lokalen lugn och harmonisk som en predikant :-) första timmen måste jag vara väldigt försiktig så jag inte ger bort min bil eller dylikt i min harmoni efter träningen. Sen får jag säga som Emil sa " Det gjorde jag av min godhet"... hehehe
Näe vad jag bladdrar, längtar efter min dotter hela tiden. Jag träffar henne alldeles för sällan och det plågar mig så makalöst mycket.. Att livet skulle bli som det blev hade jag aldrig kunnat förutse... aldrig....
Jaja vad säga om det mer? Ingen ide att tjata om det men det är så svårt att acceptera vissa saker bara....

Nu spagetti o köttfärssås och sen boxning :-) Bäst jag tar bussen så jag inte ger bort bilen efter passet!! :-0

Ha d

Tröttheten

Är förlamande ibland, just nu känner jag mig helt urblåst och lite som en zombie i huvudet. Min fru pratar om att hon ska gå på yoga idag, jag åker med och tar ett träningspass samtidigt. Yoga för mig? Näe du! Hehehe... Jag var på yoga en gång för jag ville prova på o känna vad det var. Det var hur jobbigt som helst :-P Men när jag skulle stå på alla fyra och sen sträcka upp ena benet samtidigt som jag skulle titta uppåt så sa instruktören samtidigt att denna ställning hette hunden??!!?? Då bestämde jag att jag inte ska gå dit igen.... Hur fasen kan man kalla en yoga ställning för hunden?? Det går ju inte.... Kalla det för bulldogen eller nåt annat som låter litte tuffare... Sen skulle vi göra giraffen :-P Då bestämde jag mig för att inga mer djur för mig, jag är dessutom pälsallergiker!!!! Jag håller mig till djurfria sporter :-)
Jag hade nog tänkt skriva lite om adhd idag men jag orkar inte.....

Ha en trevlig kväll för strax åker jag med frugan till gymmet så hon får leka djurlekar :-)


Jag drömde!

Inatt att det ringde på dörren, jag gick och öppnade och utanför stod min dotter :-).
Hon sa till mig "Pappa jag har tappat min nyckel så jag var tvungen att ringa på dörren", ingen fara sa jag huvudsaken är att allt är bra med dig. Vi gick upp på övervåningen och tog fram lite mellis, mackor och oboy Mmmmm vad gott sa hon. Hon berättade för mig hur det hade varit i skolan, hon berättade för mig om sina tankar, funderingar om livet och jag fick se en del av henne som jag inte tidigare fått se. Jag lyssnade med stora öron och bara insöp allt hon sa, jag njöt av stunden. Hon gick sen in på sitt rum och tittade på tv, gjorde läxor och pratade i telefonen. Allt kändes så naturligt och närvaron var så total. Det jag kände och såg mest i drömmen var glädjen och närvaron, hur enkelt det egentligen är. Sen till min stora sorg så vaknade jag upp, jag såg mig omkring och förstod att det endast varit en dröm. Allt det som kunde vara enkelt har blivit svårt. Jag har ett otroligt bra liv med min fru, jag lever bra jag bor bra och jag trivs. Men jag längtar så otroligt efter mina barn, dom finns där och jag träffar dom, vi pratar och skrattar, men jag saknar närvaron. Ingenstans vill jag belasta mina barn med skuld men jag måste få säga att jag saknar dom oerhört!! Inte fysiskt men psykiskt. Det här är saker som jag måste få säga, säger man saker som plågar en så sätter man ord på dom och dom blir genast lite lättare.. Nu ska jag fortsätta mitt pluggande och skynda på denna dag, jag ska se till så att det snart blir kväll, jag ska se till så att det snart blir dags att gå och sova. Sen ska jag skynda mig att somna för jag vill se vad vi gjorde på eftermiddagen och kvällen min dotter och jag :-)

Vad gjorde vi utan våra drömmar?? // J

RSS 2.0